Actueel

op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de Weekelijkse Zondagsbrief.

 

Cycle for Hope.

Ook dit jaar zal een aantal gemeenteleden meedoen met de Cycle for Hope. 
Edwin van Muijen en Tessa Wakker fietsen, samen met de andere leden van team Zuid-Holland, 1200 km in 48 uur. Dit wordt gedaan in etappes van 100 km, iedere deelnemer fietst 400 km.
Met de opbrengst kan Stichting De Hoop hulp bieden in afkickklinieken, steun geven aan inloophuizen, pastorale hulp en werkervaringsplekken. Het team zal ook dit jaar zoveel mogelijk geld proberen op te halen door verschillende acties te organiseren.
Dit jaar willen wij beginnen met een hele nieuwe actie, namelijk : (RE)CYCLE FOR HOPE. Met deze actie willen wij geld inzamelen door het verzamelen van statiegeld flessen en bonnetjes. In de hal van de kerk staat een doos waarin u uw lege flessen of statiegeldbonnen in kan leveren. Wij hopen natuurlijk dat u allen mee wil doen aan deze actie. alvast bedankt.

Lisa Wakker

 Seniorenmiddagen 2018

 

21 februari 2018 Foto’s Israëlreis

21 maart 2018 Paasviering met aansluitend broodmaaltijd

18 april 2018 Eigen invulling

16 mei 2018 Busreisje

De middagen beginnen om 14.30 uur, vanaf 14.00 uur is de deur open.

De toegang is gratis en koffie/thee staan klaar. Bij de uitgang is er een collecte.

Voor alle data geldt: D.V. en wijzigingen voorbehouden.

 

Bereikbaarheid ds. J.F. Tanghé

Voor wie mij iets per e-mail wil berichten, ergens over wil informeren of iets wil vragen geef ik hierbij mijn nieuwe e-mailadres:j.tanghe@telfort.nl. Wilt u mij geen berichten meer sturen op mijn oude e-mailadres, want dat komt niet over. Telefonisch ben ik bereikbaar onder nummer 010-7619068.  De beste tijd om mij te bellen is tussen 17.00 en 18.00 uur, want dan ben ik vrijwel altijd thuis. Natuurlijk staat het u vrij om me op een ander tijdstip te bellen, maar dan kan het zijn, dat u me niet thuis zult treffen. Als u mij pastoraal nodig hebt of behoefte hebt aan een gesprek, laat het me weten, dan maken we een afspraak. Ook in geval ziekte of voor opname in een ziekenhuis  in geval van een operatie kunt u met mij contact opnemen of uw wijkouderling. Denk niet, de dominee hoort het wel in de gemeente van iemand, maar als u prijs stelt op meeleven van mijn kant, neem dan even de moeite om het me zelf mee te delen of te vragen. Ik zeg wel eens gekscherend: er staat geen snuffelpaal op de pastorie, die bij ieder gemeentelid ruikt of en wat er aan de hand is. Graag persoonlijk contact opnemen, dat werkt altijd het beste.

Vrije dag

In principe heb ik mijn vrije dag op vrijdag, dan is ook mijn vrouw vrij en kunnen we onze hoogbejaarde ouders in Hilversum, kinderen en kleinkinderen in Sliedrecht en Huizen bezoeken en niet te vergeten onze vrienden, die we over heel Nederland hebben in de zes andere gemeenten, die we hebben gediend. Uiteraard ben ik beschikbaar op deze dag mocht er een begrafenis zijn. Dan kiezen we een ander moment, maar u wilt er vast wel rekening mee houden, dat we deze dag zoveel mogelijk vrij willen houden.

 

Bijbelkring  nieuwe stijl te beginnen op 1 oktober

Rond 18.00 uur kwamen 20 gemeenteleden bijeen in De Schans voor de eerste Bijbelkring, zeg maar “Nieuwe stijl”. Onder het genot van een drankje bereiden wij ons voor op de maaltijd die voor deze avond was verzorgd door Anneke Bos met assistentie van ondergetekende.  Bijzonder om op deze wijze, als deel van de gemeente bijeen te zijn en met elkaar van deze maaltijd te genieten.

De eerste avond, met totaal 24 mensen onder leiding van Ds, Tanghé, stond in het teken van het thema Wereldgodsdiensten uit het boekje van Ds. André Troost “Als ik op zondag wakker word”. Met elkaar werd gesproken over de vraag hoe het Christelijk geloof zich verhoudt tot andere wereldgodsdiensten. In Christus is God naar ons toegekomen, door Hem zijn wij behouden. Wij dragen daar zelf niets aan bij. Dat is het wonder van het Christelijk geloof.

Voor het vervolg van dit seizoen zal het boekje “Geloven met Petrus” van Jos Douma worden aangeschaft. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijnop donderdag 5 november. Hebt u of jij ook interesse, dan graag even aanmelden bij Ds. Tanghé  i.v.m. met de voorbereiding van de maaltijd die dan door Henrike en Co Heijboer zal worden verzorgd.                                                                                 Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst. Foto’s zijn te zien op de website                                 Chris Bos

 

Preekrooster 2017

Downlood hier voor het

preekrooster_2018.pdf

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2017

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

 

Koffiedrinken

 

 

 

 
 

Laatst gewijzigd op 31 januari 2018.