Actueel

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de Wekelijkse Zondagsbrief.

Bijbelquiz 8 november. Meer weten ? Open onderstaande link.

posterbijbelquiz_digitaal_1.pdf

VOORVERKOOP KERSTCONCERT UMK IN MAASSLUIS BEGONNEN

Zaterdag 8 december 2018 is er in de Groote of Nieuwe Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK Maassluis, een kerstconcert bij kaarslicht. Aanvang 19.30 uur.

Uitvoerenden: Het Urker Mannenkoor Hallelujah onder leiding van Bert Moll (in klederdracht), met medewerking van Harry Hamer, die ook de samenzang zal begeleiding.

Toegangsprijs € 10,-.

Reserveren uitsluitend via evenementengrootekerk@gmail.com

 

Bijbelquiz 8 november 2018

In ‘Het Kompas’

Speel ook mee, het is gezellig,

Samenbindend en spannend.

Doe mee als team van 5 personen,

of speel individueel mee!     

 Je opgeven is fijn, niet verplicht!

 

Ibisstraat 1, Maassluis,

Inloop vanaf 19.30 uur.

Aanvang: 20.00 uur
 

Info:          010-5919113

E-mail:     nelleke_64@hotmail.com

Zondag 23 september Startzondag

Op D.V. 23 september worden de nieuwe ambtsdragers bevestigd en openen we het winterwerk. In overleg binnen het moderamen zijn we tot de volgende opzet gekomen. Na afloop van de dienst drinken we in de kerk natuurlijk koffie of thee met wat lekkers en is er gelegenheid om de nieuwe broeders te feliciteren en welkom te heten en zij die afscheid nemen te bedanken. Er is de mogelijkheid om een rondleiding te maken door de kerk, de toren te beklimmen en we willen jongeren en ouderen met elkaar in gesprek brengen. Daarna eten we met elkaar in de kerk - dus niet in de Schans – en zetten we de ontmoeting voort. Uiteraard hebben we vrijwilligers nodig om dit te organiseren en van te voren moet de kerk natuurlijk worden gereed gemaakt. We hebben mensen nodig die bekend zijn met de geschiedenis van de kerk, mensen die de kerk willen helpen klaar maken, die de maaltijd willen voorbereiden en willen helpen opruimen na afloop. Ons voorstel is om maandagavond 10 september om 20.00 uur in de Schans bij elkaar te komen met diegenen, die zich als vrijwilliger hier voor willen inzetten om een soort draaiboek te maken voor deze activiteit. We rekenen op uw en jullie inzet om dit tot een succes te maken. Per slot van rekening is het een bijzondere dienst, waarin een heel aantal mensen worden bevestigd in het ambt. Zondag zullen er lijsten liggen waarop u kunt aangeven of u mee blijft eten. Ook familieleden, die de bevestiging willen bij wonen zijn uitgenodigd voor de maaltijd. Tot maandagavond!

Zaterdag 8 september Bazaar-Rommelmarkt tijdens Open Monumentendag

Rommelmarkt/bazaar op 8 september 2018 Zaterdag 8 september 2018 is er van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt/bazaar op het plein rond de Groote Kerk te Maassluis. Deze dag staat tevens in het teken van Open Monumentendag. Er zijn allerlei activiteiten: er wordt op het carillon gespeeld; er komen ± 15 kraampjes; kinderspelen; rad van avontuur; koffiehoek. Er zal parkeerruimte vrij gemaakt worden voor de kofferbak verkoop. Er zijn 35 plaatsen gereserveerd, wees er snel bij. Hiervoor uitsluitend reserveren via email evenementengrootekerk@gmail.com Een plek kost € 15,-. Er is tevens gelegenheid de Groote Kerk te bezichtigen met zijn prachtige modellen van zeilboten en het beroemde Garrels-orgel.

Cycle for Hope

Met een team van 12 wielrenners, waaronder Edwin van Muijen en Tessa Wakker, wordt van 21 tot 23 juni 2018 de Cycle for Hope, rondje Nederland, verreden. Edwin, Tessa en de 10 andere rijders worden tijdens hun ritten ondersteund door en krijgen verzorging van Marina van Muijen, Sander Wakker en Willy Bart. Het is de bedoeling dat ze in 48 uur, in estafettevorm, Nederland rondrijden. Hun team, dat team Zuid-Holland heet bestaat uit drie subteams van 4 renners. Subteam 1 start in Dordrecht op dorp De Hoop waarvandaan ze naar Zeeland rijden, van Zeeland rijdt team 2 naar Noord-Brabant en team 3 rijdt richting Limburg. Zo gaan ze dag en nacht door om 48 uur later via Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, Noord-Holland weer ZuidHolland in te fietsen. Ze hebben dan als team ongeveer 1200 kilometer en als individu 400 kilometer op de pedalen gestaan. Natuurlijk is het leuk om een dergelijk gave teamprestatie neer te zetten maar dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze rijden deze monstertocht om geld in te zamelen voor De Hoop. We hopen dat ze allemaal weer veilig thuis mogen komen. Verdere informatie in de Zondagsbrief van 8 april 2018 en op https://www.cycleforhope.nl

KERSTCONCERT BIJ KAARSLICHT URKER MANNENKOOR

DV zaterdag 8 december 2018 zal het Urker Mannenkoor Halleluja het jaarlijkse kerstconcert bij kaarslicht verzorgen. Dirigent is Bert Moll, en het beroemde Garrelsorgel zal bespeeld worden door Harry Hamer. Hij zal zowel de koorzang als de samenzang begeleiden en een orgelimprovisatie laten horen.
Locatie: Groote of Nieuwe Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK Maassluis
Aanvang: 19.30 uur
Toegangsprijs: slechts € 10,-.
Reserveren uitsluitend via evenementengrootekerk@gmail.com

Wijnactie Cycle for Hope

Op zaterdag 19 mei is er in de Schans een wijnproeverij.  Op deze dag kunt u de door ons team geselecteerde wijnen proeven en eventueel bestellen. Hosman en Freres uit Vlaardingen levert alle wijnen en heeft ons geadviseerd.  
 
Wim Pronk kan u deze dag meer over de wijnen vertellen, hij staat u graag te woord. Ook zullen er teamleden aanwezig zijn die graag hun ervaringen over rondje Nederland met u delen. Wij hopen de week na de proeverij de bestelde wijnen te kunnen leveren.  Wilt u eerder wijn geleverd hebben dan kunt dit doen door naar onze webshop te gaan en daar te bestellen.
 
Wijnactie.nedsoft.nl  
 
Hopelijk tot ziens op 19 mei van 14-18 uur in de Schans. 
flyer_wijnproeverij.pdf
 
Team Zuid-Holland
marina van Muijen
 
Recycle for Hope

Ook dit jaar zal een aantal gemeenteleden meedoen met de Cycle for Hope. 
Edwin van Muijen en Tessa Wakker fietsen, samen met de andere leden van team Zuid-Holland, 1200 km in 48 uur. Dit wordt gedaan in etappes van 100 km, iedere deelnemer fietst 400 km.
Met de opbrengst kan Stichting De Hoop hulp bieden in afkickklinieken, steun geven aan inloophuizen, pastorale hulp en werkervaringsplekken. Het team zal ook dit jaar zoveel mogelijk geld proberen op te halen door verschillende acties te organiseren.
Dit jaar willen wij beginnen met een hele nieuwe actie, namelijk : (RE)CYCLE FOR HOPE. Met deze actie willen wij geld inzamelen door het verzamelen van statiegeld flessen en bonnetjes. In de hal van de kerk staat een doos waarin u uw lege flessen of statiegeldbonnen in kan leveren. Wij hopen natuurlijk dat u allen mee wil doen aan deze actie. alvast bedankt.

Lisa Wakker

 Seniorenmiddagen 2018

21 maart 2018 Paasviering met aansluitend broodmaaltijd

Een middag met zang, meditatie en gedichten op weg naar Pasen.

U kunt zich opgeven bij Ester v Santen 5922751 of  Nel v Baalen 5917643 Voor vervoer kan gezorgd worden.

Hartelijk Welkom 14.30 in de Schans.

18 april 2018 Eigen invulling

16 mei 2018 Busreisje

De middagen beginnen om 14.30 uur, vanaf 14.00 uur is de deur open.

De toegang is gratis en koffie/thee staan klaar. Bij de uitgang is er een collecte.

Voor alle data geldt: D.V. en wijzigingen voorbehouden.

 

Bereikbaarheid ds. J.F. Tanghé

Voor wie mij iets per e-mail wil berichten, ergens over wil informeren of iets wil vragen geef ik hierbij mijn nieuwe e-mailadres:j.tanghe@telfort.nl. Wilt u mij geen berichten meer sturen op mijn oude e-mailadres, want dat komt niet over. Telefonisch ben ik bereikbaar onder nummer 010-7619068.  De beste tijd om mij te bellen is tussen 17.00 en 18.00 uur, want dan ben ik vrijwel altijd thuis. Natuurlijk staat het u vrij om me op een ander tijdstip te bellen, maar dan kan het zijn, dat u me niet thuis zult treffen. Als u mij pastoraal nodig hebt of behoefte hebt aan een gesprek, laat het me weten, dan maken we een afspraak. Ook in geval ziekte of voor opname in een ziekenhuis  in geval van een operatie kunt u met mij contact opnemen of uw wijkouderling. Denk niet, de dominee hoort het wel in de gemeente van iemand, maar als u prijs stelt op meeleven van mijn kant, neem dan even de moeite om het me zelf mee te delen of te vragen. Ik zeg wel eens gekscherend: er staat geen snuffelpaal op de pastorie, die bij ieder gemeentelid ruikt of en wat er aan de hand is. Graag persoonlijk contact opnemen, dat werkt altijd het beste.

Vrije dag

In principe heb ik mijn vrije dag op vrijdag, dan is ook mijn vrouw vrij en kunnen we onze hoogbejaarde ouders in Hilversum, kinderen en kleinkinderen in Sliedrecht en Huizen bezoeken en niet te vergeten onze vrienden, die we over heel Nederland hebben in de zes andere gemeenten, die we hebben gediend. Uiteraard ben ik beschikbaar op deze dag mocht er een begrafenis zijn. Dan kiezen we een ander moment, maar u wilt er vast wel rekening mee houden, dat we deze dag zoveel mogelijk vrij willen houden.

 

Bijbelkring  nieuwe stijl te beginnen op 1 oktober

Rond 18.00 uur kwamen 20 gemeenteleden bijeen in De Schans voor de eerste Bijbelkring, zeg maar “Nieuwe stijl”. Onder het genot van een drankje bereiden wij ons voor op de maaltijd die voor deze avond was verzorgd door Anneke Bos met assistentie van ondergetekende.  Bijzonder om op deze wijze, als deel van de gemeente bijeen te zijn en met elkaar van deze maaltijd te genieten.

De eerste avond, met totaal 24 mensen onder leiding van Ds, Tanghé, stond in het teken van het thema Wereldgodsdiensten uit het boekje van Ds. André Troost “Als ik op zondag wakker word”. Met elkaar werd gesproken over de vraag hoe het Christelijk geloof zich verhoudt tot andere wereldgodsdiensten. In Christus is God naar ons toegekomen, door Hem zijn wij behouden. Wij dragen daar zelf niets aan bij. Dat is het wonder van het Christelijk geloof.

Voor het vervolg van dit seizoen zal het boekje “Geloven met Petrus” van Jos Douma worden aangeschaft. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijnop donderdag 5 november. Hebt u of jij ook interesse, dan graag even aanmelden bij Ds. Tanghé  i.v.m. met de voorbereiding van de maaltijd die dan door Henrike en Co Heijboer zal worden verzorgd.                                                                                 Het was een fijne en inspirerende bijeenkomst. Foto’s zijn te zien op de website                                 Chris Bos

 

Preekrooster 2017

Downlood hier voor het

preekrooster_2018.pdf

 

Koffie drinken na afloop van de dienst in 2017

Hieronder vindt u de data waarop er koffie en thee is te drinken na afloop van de dienst om zo elkaar te ontmoeten.

 

Koffiedrinken

 

 

 

 
 

Laatst gewijzigd op 22 oktober 2018.