Actueel

activiteiten_2019.pdf

ACTIVITEITEN EVENEMENTENCOMMISSIE IN 2019

De evenementencommissie van de Groote Kerk organiseert ook dit jaar weer een aantal activiteiten

BAZAAR

Op zaterdag 14 september (Monumentendag) is er de bazaar met kofferbakverkoop. De prijs voor de huur van een plek is € 15 en opgave kan via evenementengrootekerk@gmail.com

Er is ook een rad van avontuur met mooie prijzen en kramen waar allerlei artikelen te koop zijn. Vanwege monumentendag is ook de Groote Kerk open voor bezichtiging.

Tijdstip van bazaar en openstelling kerk: van 10.00 tot 16.00 uur

                

              

KERSTCONCERT BIJ KAARSLICHT

Vrijdag 13 december 2019 is het kerstconcert bij kaarslicht. Aanvang 20.00 uur. De toegangsprijs is slechts € 10. Dit jaar zal het bekende Christelijk Residentie Mannenkoor onder leiding van Aldert Fuldner dit concert verzorgen. Organist Aarnoud de Groen zal zowel het koor als de samenzang begeleiden, en een orgelsolo ten gehore brengen.

Kaarten kunt u nu al reserveren via evenementengrootekerk@gmail.com

              

Op deze pagina vindt u actuele berichten over de Groote Kerk. Meer nieuws vindt u in de Wekelijkse Zondagsbrief.

Nieuwe vleugel  

 

Helpt u mee?

Beste gemeenteleden. Het is u ongetwijfeld opgevallen dat er sinds kort een prachtig glimmende vleugel voor in de kerk staat. Zo niet gaat u dan vooral even kijken
Een zwarte Fritz Kulha vleugel, van degelijk Duitse makelij.
De voorganger van dit instrument had een zeer hoge leeftijd bereikt
( 108 ! jaar) en wilde niet meer aan zich laten sleutelen.
Graag willen we u binnenkort laten meegenieten van de mooie klanken die dit instrument voor ons in petto heeft, bijvoorbeeld op Palmzondag in de morgendienst en tijdens één van de huwelijksdiensten  in april.
Om deze vleugel te kunnen kopen hebben we geld geleend en dat moet uiteraard worden terug betaald. Van de aankoopsom van €4750,00 hebben we gelukkig al iets meer dan de helft binnen door de ontvangst van enkele giften, het restant van de opbrengst van de bazaar van vorig jaar en de verkoopopbrengst van de oude vleugel
Graag wil ik u vragen om wanneer dit mogelijk is een steentje/toetsje bij te dragen, alle beetjes helpen.
Mogen we op u rekenen?
Uw bijdrage kunt u overmaken op de rekening van de Wijkkas Grote Kerk met nummer NL91 INGB 0001850403
ovv ‘bijdrage vleugel’.
Alvast ontzettend bedankt voor uw gift.
Nelleke den Broeder

Cycle for Hope

flyer_klik_om_te_openen_2.pdf

Graag willen wij u Cycle for Hope onder de aandacht brengen. Cycle for Hope wordt verreden als fondswerving voor De Hoop in Dordrecht. In het kort komt het er op neer dat wij als team van 27 tot 29 juni een rondje Nederland fietsen. Letterlijk 1200 kilometer langs de grenzen van Nederland en dat binnen 48 uur. Dit doen wij, net als voorgaande jaren, om geld op te halen voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Meer informatie over de Cycle for Hope en  het doel kunt u lezen op www.cycleforhope.nl . Ondersteunen kunt u hen door één van onze acties te ondersteunen of een gift te doen via de teamsite van Team Zuid-Holland https://www.cycleforhope.nl/team/team-zuid-holland-3

Onze eerstkomende actie is een groente- en fruitactie. Zondag a.s. zullen hiervoor flyers beschikbaar zijn.

De groente- en fruitactie bestaat uit een kist met groente en fruit ter waarde van ca. €22,50 die wij willen aanbieden voor €15,-. Tuinders uit de omgeving hebben aangegeven ons te willen helpen waardoor wij de helft van dit bedrag kunnen schenken aan stichting De Hoop Dordrecht. Mocht u niet in de gelegenheid zijn zondag een flyer mee te nemen, maar wel gebruik willen maken van deze actie, bel dan even met Marina van Muijen op telefoonnummer 010-5924120 (bij voorkeur na 18:00 uur) Bestellingen dienen voor 23 maart a.s. bij ons bekend te zijn. Wij bezorgen uw bestelling op 29 of 30 maart bij u thuis.

Later dit jaar zal ook nog een ijzerkoekjes actie gehouden worden en spelen we met de gedachte een benefiet diner in de vorm van een BBQ te organiseren. 

Namens rijders en begeleiders Edwin, Tobias, Marina en Willy alvast hartelijk dank.

Maassluis zingt op 12 januari in de Groote Kerk te Maassluis

Op zaterdag 12 januari zingt een keur aan koren, zangroepen en solisten in de Groote Kerk van Maassluis. Klinkende namen als de Maranathasingers, Gospelkoor Happy Days, het Gelegenheidskoor en de solistes Nelleke den Broeder, Christel van Berkel en Saskia Manga Owona. Daarnaast valt er te genieten van meesterlijk carillonspel door Gerard de Waard en subliem orgelspel van Jaap Kroonenburg op het mooie Garrelsorgel. Ook van de aanwezigen wordt een vocale inbreng verlangd, dat merkt u vanzelf. Dit concert markeert de start – het ‘inluiden’ - van het nieuwe jaar 2019 en tevens het inluiden van de actie Kerkbalans, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage van de eigen leden op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen de kerken functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie voor mensen binnen en buiten de kerk blijven vervullen. Vanaf 13:00 uur speelt het carillon en gaat de kerk open, om 13:20 luiden de klokken en om 13:30 start het programma. De protestantse gemeente Maassluis en de deelgemeenschap Andreas, Petrus en Paulus te Maassluis heten U allen hartelijk welkom, toegang gratis.

 

Klik hier voor het programma inclusief alle optredens

 

Bijbelquiz 8 november. Meer weten ? Open onderstaande link.

posterbijbelquiz_digitaal_1.pdf

VOORVERKOOP KERSTCONCERT UMK IN MAASSLUIS BEGONNEN

Zaterdag 8 december 2018 is er in de Groote of Nieuwe Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK Maassluis, een kerstconcert bij kaarslicht. Aanvang 19.30 uur.

Uitvoerenden: Het Urker Mannenkoor Hallelujah onder leiding van Bert Moll (in klederdracht), met medewerking van Harry Hamer, die ook de samenzang zal begeleiding.

Toegangsprijs € 10,-.

Reserveren uitsluitend via evenementengrootekerk@gmail.com

 

Bijbelquiz 8 november 2018

In ‘Het Kompas’

Speel ook mee, het is gezellig,

Samenbindend en spannend.

Doe mee als team van 5 personen,

of speel individueel mee!     

 Je opgeven is fijn, niet verplicht!

 

Ibisstraat 1, Maassluis,

Inloop vanaf 19.30 uur.

Aanvang: 20.00 uur
 

Info:          010-5919113

E-mail:     nelleke_64@hotmail.com

Zondag 23 september Startzondag

Op D.V. 23 september worden de nieuwe ambtsdragers bevestigd en openen we het winterwerk. In overleg binnen het moderamen zijn we tot de volgende opzet gekomen. Na afloop van de dienst drinken we in de kerk natuurlijk koffie of thee met wat lekkers en is er gelegenheid om de nieuwe broeders te feliciteren en welkom te heten en zij die afscheid nemen te bedanken. Er is de mogelijkheid om een rondleiding te maken door de kerk, de toren te beklimmen en we willen jongeren en ouderen met elkaar in gesprek brengen. Daarna eten we met elkaar in de kerk - dus niet in de Schans – en zetten we de ontmoeting voort. Uiteraard hebben we vrijwilligers nodig om dit te organiseren en van te voren moet de kerk natuurlijk worden gereed gemaakt. We hebben mensen nodig die bekend zijn met de geschiedenis van de kerk, mensen die de kerk willen helpen klaar maken, die de maaltijd willen voorbereiden en willen helpen opruimen na afloop. Ons voorstel is om maandagavond 10 september om 20.00 uur in de Schans bij elkaar te komen met diegenen, die zich als vrijwilliger hier voor willen inzetten om een soort draaiboek te maken voor deze activiteit. We rekenen op uw en jullie inzet om dit tot een succes te maken. Per slot van rekening is het een bijzondere dienst, waarin een heel aantal mensen worden bevestigd in het ambt. Zondag zullen er lijsten liggen waarop u kunt aangeven of u mee blijft eten. Ook familieleden, die de bevestiging willen bij wonen zijn uitgenodigd voor de maaltijd. Tot maandagavond!

Zaterdag 8 september Bazaar-Rommelmarkt tijdens Open Monumentendag

Rommelmarkt/bazaar op 8 september 2018 Zaterdag 8 september 2018 is er van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt/bazaar op het plein rond de Groote Kerk te Maassluis. Deze dag staat tevens in het teken van Open Monumentendag. Er zijn allerlei activiteiten: er wordt op het carillon gespeeld; er komen ± 15 kraampjes; kinderspelen; rad van avontuur; koffiehoek. Er zal parkeerruimte vrij gemaakt worden voor de kofferbak verkoop. Er zijn 35 plaatsen gereserveerd, wees er snel bij. Hiervoor uitsluitend reserveren via email evenementengrootekerk@gmail.com Een plek kost € 15,-. Er is tevens gelegenheid de Groote Kerk te bezichtigen met zijn prachtige modellen van zeilboten en het beroemde Garrels-orgel.

Cycle for Hope

Met een team van 12 wielrenners, waaronder Edwin van Muijen en Tessa Wakker, wordt van 21 tot 23 juni 2018 de Cycle for Hope, rondje Nederland, verreden. Edwin, Tessa en de 10 andere rijders worden tijdens hun ritten ondersteund door en krijgen verzorging van Marina van Muijen, Sander Wakker en Willy Bart. Het is de bedoeling dat ze in 48 uur, in estafettevorm, Nederland rondrijden. Hun team, dat team Zuid-Holland heet bestaat uit drie subteams van 4 renners. Subteam 1 start in Dordrecht op dorp De Hoop waarvandaan ze naar Zeeland rijden, van Zeeland rijdt team 2 naar Noord-Brabant en team 3 rijdt richting Limburg. Zo gaan ze dag en nacht door om 48 uur later via Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, Noord-Holland weer ZuidHolland in te fietsen. Ze hebben dan als team ongeveer 1200 kilometer en als individu 400 kilometer op de pedalen gestaan. Natuurlijk is het leuk om een dergelijk gave teamprestatie neer te zetten maar dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze rijden deze monstertocht om geld in te zamelen voor De Hoop. We hopen dat ze allemaal weer veilig thuis mogen komen. Verdere informatie in de Zondagsbrief van 8 april 2018 en op https://www.cycleforhope.nl

KERSTCONCERT BIJ KAARSLICHT URKER MANNENKOOR

DV zaterdag 8 december 2018 zal het Urker Mannenkoor Halleluja het jaarlijkse kerstconcert bij kaarslicht verzorgen. Dirigent is Bert Moll, en het beroemde Garrelsorgel zal bespeeld worden door Harry Hamer. Hij zal zowel de koorzang als de samenzang begeleiden en een orgelimprovisatie laten horen.
Locatie: Groote of Nieuwe Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK Maassluis
Aanvang: 19.30 uur
Toegangsprijs: slechts € 10,-.
Reserveren uitsluitend via evenementengrootekerk@gmail.com

Wijnactie Cycle for Hope

Op zaterdag 19 mei is er in de Schans een wijnproeverij.  Op deze dag kunt u de door ons team geselecteerde wijnen proeven en eventueel bestellen. Hosman en Freres uit Vlaardingen levert alle wijnen en heeft ons geadviseerd.  
 
Wim Pronk kan u deze dag meer over de wijnen vertellen, hij staat u graag te woord. Ook zullen er teamleden aanwezig zijn die graag hun ervaringen over rondje Nederland met u delen. Wij hopen de week na de proeverij de bestelde wijnen te kunnen leveren.  Wilt u eerder wijn geleverd hebben dan kunt dit doen door naar onze webshop te gaan en daar te bestellen.
 
Wijnactie.nedsoft.nl  
 
Hopelijk tot ziens op 19 mei van 14-18 uur in de Schans. 
flyer_wijnproeverij.pdf
 
Team Zuid-Holland
marina van Muijen
 
Recycle for Hope

Ook dit jaar zal een aantal gemeenteleden meedoen met de Cycle for Hope. 
Edwin van Muijen en Tessa Wakker fietsen, samen met de andere leden van team Zuid-Holland, 1200 km in 48 uur. Dit wordt gedaan in etappes van 100 km, iedere deelnemer fietst 400 km.
Met de opbrengst kan Stichting De Hoop hulp bieden in afkickklinieken, steun geven aan inloophuizen, pastorale hulp en werkervaringsplekken. Het team zal ook dit jaar zoveel mogelijk geld proberen op te halen door verschillende acties te organiseren.
Dit jaar willen wij beginnen met een hele nieuwe actie, namelijk : (RE)CYCLE FOR HOPE. Met deze actie willen wij geld inzamelen door het verzamelen van statiegeld flessen en bonnetjes. In de hal van de kerk staat een doos waarin u uw lege flessen of statiegeldbonnen in kan leveren. Wij hopen natuurlijk dat u allen mee wil doen aan deze actie. alvast bedankt.

Lisa Wakker

Laatst gewijzigd op 12 juni 2019.