Bezichtiging van de Groote Kerk

Virtuele rondleiding

De kerk bezichtigen vanaf uw computer? Dat kan! Ga naar de virtuele rondleiding van de Groote Kerk door Johan Louw om de kerk te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje achter het orgel en in de consistorie of beklim de toren tot je bij het carillon uitkomt.

Bezichtiging en rondleidingen

Vanaf 16 mei t/m 6 oktober 2018 is de Groote Kerk voor bezoek geopend op woensdag en donderdag van 13.00 uur - 16.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud en instandhouding van de Groote Kerk wordt bijzonder op prijs gesteld.

Buiten bovengenoemde periode is het mogelijk om op afspraak de kerk te bezoeken en/of de toren te beklimmen, al dan niet in combinatie met een stadswandeling in Maassluis met of zonder gids.Informeer naar de mogelijkheden via Piet Bouterse: E: p.bouterse@caiway.nl of M: 06-51099422.

Orgelrondleidingen

Organist Jaap Kroonenburg verzorgt orgelrondleidingen. Hierbij vertelt hij het één en ander over het orgel en laat hij het orgel horen. De opbrengsten zijn voor het onderhoudsfonds van het Garrels-orgel. Neem voor meer informatie contact op.

Geschiedenis

De Groote of Nieuwe Kerk in Maassluis stamt uit de 17de eeuw en is één van de eerste kerken die als protestantse kerk is gebouwd. De plattegrond is gebaseerd op de plattegrond van de Amsterdamse Noorderkerk en beslaat een Grieks kruis.

Het spreekt vanzelf dat zo’n oude kerk een rijke geschiedenis heeft! Op de volgende pagina’s kunt u hier meer over lezen en foto’s van het kerkgebouw bekijken.