Bezichtiging van de Groote Kerk

Virtuele rondleiding

De kerk bezichtigen vanaf uw computer? Dat kan! Ga naar de virtuele rondleiding van de Groote Kerk door Johan Louw om de kerk te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje achter het orgel en in de consistorie of beklim de toren tot je bij het carillon uitkomt.

Bezichtiging en rondleidingen

Woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur

Donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur

Vrijdag van 11.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur

Dit over de periode 1 juli t/m de Furieade (in principe de eerste zaterdag van oktober)

Toegangsprijs € 2,-.antwoorden graag eventuele vragen.

Een afspraak voor een rondleiding, het beklimmen van de toren of voor prijsopgaaf dient u zelf te maken met de koster, dhr.N. van Namen. Tevens is dit bezoek aan de Groote Kerk te combineren met een stadswandeling in Maassluis met of zonder gids.

Orgelrondleidingen

Organist Jaap Kroonenburg verzorgt orgelrondleidingen. Hierbij vertelt hij het één en ander over het orgel en laat hij het orgel horen. De opbrengsten zijn voor het onderhoudsfonds van het Garrels-orgel. Neem voor meer informatie contact op.

Geschiedenis

De Groote of Nieuwe Kerk in Maassluis stamt uit de 17de eeuw en is één van de eerste kerken die als protestantse kerk is gebouwd. De plattegrond is gebaseerd op de plattegrond van de Amsterdamse Noorderkerk en beslaat een Grieks kruis.

Het spreekt vanzelf dat zo’n oude kerk een rijke geschiedenis heeft! Op de volgende pagina’s kunt u hier meer over lezen en foto’s van het kerkgebouw bekijken.