Bezichtiging van de Groote Kerk

Informatie

Voor de openstelling van de Groote Kerk is voor de bezoekers een folder gemaakt, waarin informatie te vinden is over het exterieur en interieur. Deze folders worden gratis uitgereikt en zijn inmiddels verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Onderstaand zijn de folders in digitale vorm beschikbaar.

gk_folder_2020_nl

gk_folder_2020_en

gk_folder_2020_du

gk_folder_2020_fr

Bezichtiging en rondleidingen

Rekening houdend met de Corona-maatregelen is De Groote Kerk voor bezoek geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur - 16.00 uur. Dit in de maanden juli, augustus en september. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud en instandhouding van de Groote Kerk wordt bijzonder op prijs gesteld. U kunt ook op digitale wijze uw finenciële bijdrage leveren:

Torenbeklimming

Vanwege de Coronacrisis is het helaas op dit moment niet mogelijk om de toren te beklimmen. 

Buiten bovengenoemde periode is het mogelijk om op afspraak de kerk te bezoeken, al dan niet in combinatie met een stadswandeling in Maassluis met of zonder gids.Informeer naar de mogelijkheden via Piet Bouterse: E: p.bouterse@caiway.nl of M: 06-51099422.

Orgelrondleidingen

Organist Jaap Kroonenburg verzorgt orgelrondleidingen. Hierbij vertelt hij het één en ander over het orgel en laat hij het orgel horen. De opbrengsten zijn voor het onderhoudsfonds van het Garrels-orgel. Neem voor meer informatie contact op.

Geschiedenis

De Groote of Nieuwe Kerk in Maassluis stamt uit de 17de eeuw en is één van de eerste kerken die als protestantse kerk is gebouwd. De plattegrond is gebaseerd op de plattegrond van de Amsterdamse Noorderkerk en beslaat een Grieks kruis.

Het spreekt vanzelf dat zo’n oude kerk een rijke geschiedenis heeft! Op de volgende pagina’s kunt u hier meer over lezen en foto’s van het kerkgebouw bekijken.