Jong!

Welkom op de pagina Jong! van wijkgemeente Groote Kerk. Hier een overzicht van wat er te doen is binnen de wijk.

Kinderoppas (1 t/m 7)

Tijdens de dienst is er een oppas voor kinderen van 1 tot en met 7 jaar in de kerkrentmeesterskamer in de kerk. De oudere kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen eerst in de kerk zitten. Voordat de preek begint, kunnen ze zelf naar de oppas gaan. Na de preek kunnen ze weer terug de kerk in.

Locatie

Binnengekomen in de kerk, ga je door de eerste deur  na het koorhek (ingang keuken). Vervolgens ga je rechts de trap op naar boven.

 

Informatie winteractiviteiten 2018 - 2019 o.l.v. ds.J.F.Tanghé

 

Catechisaties

Alle jongeren die dit winterseizoen van plan zijn de catechisatie te volgen nodig ik uit voor de eerste bijeenkomst op maandagavond 1 oktober om 19.00 uur in de Schans. Van harte welkom. Ik zie naar jullie uit! Maandag 8 oktober beginnen we dan echt, want dan weet ik wie er komen en hoe ik de groepen moet indelen.

Dit zijn de datums waarop de catechisatie avonden worden gehouden in de Schans:

1, 8, 15 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november, 3, en 10 december in 2018 en 14, 21 en 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 4, 11, 18 en 25 maart in 2019.

 

Belijdeniscatechisatie

Op maandagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur is er belijdeniscatechisatie voor jongeren. Of ik het in de Schans houd of bij me thuis, weet ik nog niet, dat hangt af van het aantal aanmeldingen. Er heeft zich inmiddels al een jongere gemeld en daar ben ik blij mee. Goed voorbeeld doet goed volgen! Weet je welkom en meld je aan via de e-mail of telefonisch. Dit zijn de datums:

 

Jongerenkring

Deze kring voor jongeren in de leeftijd tussen de 21 en ongeveer 30 jaar is weer opgestart op verzoek van de jongeren zelf. We hebben een eerste kennismakingsbijeenkomst gehad bij mij thuis en we zijn hard aan het werk om de zolderverdieping van de Schans tot een plek te maken waar we op een fijne manier bij elkaar kunnen komen. We bespreken dit seizoen het boekje van een oud-collega van mij uit Sliedrecht, ds. H.J. van der Veen over discipelschap. Het heet “In Zijn spoor”. We hebben al een groepsapp en ik zie uit naar de gesprekken met jullie. Mochten er nog meer belangstellenden zijn, meld je aan via de e-mail of telefonisch. Vrijblijvend een keer komen kijken kan ook. Elke tweede donderdagavond van de maand komen we bij elkaar. De volgende datums heb ik gereserveerd: 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 10 maart en 14 april.

bij vragen kunne jullie contact opnemen met ds. J.F. Tanghé                                               emailadres j.tanghe@caiway.nl of telfoonnummer 010-7619068

 

Laatst gewijzigd op 1 oktober 2018.