Jong!

Welkom op de pagina Jong! van wijkgemeente Groote Kerk. Hier een overzicht van wat er te doen is binnen de wijk.

Kinderoppas (1 t/m 7)

Tijdens de dienst is er een oppas voor kinderen van 1 tot en met 7 jaar in de kerkrentmeesterskamer in de kerk. De oudere kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen eerst in de kerk zitten. Voordat de preek begint, kunnen ze zelf naar de oppas gaan. Na de preek kunnen ze weer terug de kerk in.

Locatie

Binnengekomen in de kerk, ga je door de eerste deur  na het koorhek (ingang keuken). Vervolgens ga je rechts de trap op naar boven.

 

Club "Ichtus" (12-17 jaar)

Op de zolder van De Schans is er club Ichtus (12-17 jaar). Hier wordt met elkaar gepraat over het geloof en over dingen die je bezighouden in het dagelijkse leven. We plannen ook nog andere activiteiten, zoals bowlen/poolen, maar ook sporten, of we nodigen de ouders uit voor een diner, wat we zelf voorbereiden. Meer weten over de club? Neem contact op met Nelleke den Broeder.

 

Informatie winteractiviteiten 2016-2017 o.l.v. ds.J.F.Tanghé

Catechisatie

Maandagavond is de vaste avond voor de catechisatie. De jongelui van 12 tot en met 15 zijn welkom van 19.00 – 20.00 uur in de zaal op de eerste verdieping van de Schans en de 16 plussers van 20.00 – 21.00 uur. Er is een beamer aangeschaft en er is Wifi aangelegd en we starten met een nieuwe catechisatiemethode Follow Me. Aanmelding kan via de e-mail en ik vraag jullie om behoudens je naam, adres en geboortedatum ook je e-mailadres en mobile telefoonnummer te geven, dan kan ik een groepsapp aanmaken om contact met jullie te onderhouden. We beginnen met een eerste kennismaking op maandag 5 oktober. Ik zie uit naar jullie aanmeldingen! De tien datums waarop dit jaar nog bij elkaar komen zijn: 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november, 23 november, 30 november, 7 december en 14 december.

Belijdeniscatechisatie

Op maandagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur is er belijdeniscatechisatie voor jongeren. Of ik het in de Schans houd of bij me thuis, weet ik nog niet, dat hangt af van het aantal aanmeldingen. Er heeft zich inmiddels al een jongere gemeld en daar ben ik blij mee. Goed voorbeeld doet goed volgen! Weet je welkom en meld je aan via de e-mail of telefonisch. Dit zijn de datums: 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 2 november, 9 november, 16 november, 23 november, 30 november, 7 december en 14 december.

Jongerenkring

Deze kring voor jongeren in de leeftijd tussen de 21 en ongeveer 30 jaar is weer opgestart op verzoek van de jongeren zelf. We hebben een eerste kennismakingsbijeenkomst gehad bij mij thuis en we zijn hard aan het werk om de zolderverdieping van de Schans tot een plek te maken waar we op een fijne manier bij elkaar kunnen komen. We bespreken dit seizoen het boekje van een oud-collega van mij uit Sliedrecht, ds. H.J. van der Veen over discipelschap. Het heet “In Zijn spoor”. We hebben al een groepsapp en ik zie uit naar de gesprekken met jullie. Mochten er nog meer belangstellenden zijn, meld je aan via de e-mail of telefonisch. Vrijblijvend een keer komen kijken kan ook. Elke tweede donderdagavond van de maand komen we bij elkaar. De volgende datums heb ik gereserveerd: 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 10 maart en 14 april.

bij vragen kunne jullie contact opnemen met ds. J.F. Tanghé                                               emailadres j.tanghe@caiway.nl of telfoonnummer 010-7619068

 

Laatst gewijzigd op 3 juli 2017.