Actuele berichten

 

 

 


info over de voorverkoop staat onderaan deze pagina“Songs of Fantasy”

met Anna Majchrzak  en Arjan Breukhoven.
op vrijdag 7 februari 2020

 


André Rieu noemde Anna Majchrzak een sprookjesprinses met een indrukwekkende stem. Zij is in vaste dienst bij Rieu met zijn Joh. Straussorkest en geeft talrijke concerten in grote stadions en concertzalen op alle continenten in de wereld.

Met Arjan Breukhoven -orgel/piano- zal de sopraan Anna Majchrzak onder de titel: ‘Songs of Fantasy”, een luisterrijke avond verzorgen in de Immanuëlkerk van Maassluis op vrijdagavond  7 februari aanvang 20.00 uur

De Nederlandse sopraan Anna Majchrzak is regelmatig te zien en te horen met het orkest van André Rieu, waarmee zij optreedt in Australië, Argentinië, Brazilië, Italië, het Vrijthof te Maastricht.

Arjan Breukhoven is geen onbekende in de Immanuëlkerk. Regelmatig was hij te gast als organist, pianist en dirigent van verschillende mannenkoren.

Naast het begeleiden van de zang van o.a. het Ave Maria van A Piazzolla en You Raise Me Up van R. Lovland zal Arjan ook alleen op orgel / piano te beluisteren zijn met de Ouverture Phantom of the Opera van A Lloyd Webber orgel en Clair de Lune van Cl. Debussy piano.

Kaarten aan de kerk € 8,00  In de voorverkoop  € 7,00  via: oci.maassluis@gmail.com of Ervaar Maassluis in de Nieuwstraat.


Curriculum Vitae Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, USA, Rusland en in Australië. In 2019 staan orgelconcerttours gepland naar Israël, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, en Frankrijk (Ste. Clotilde, Parijs). In 2020 zal Arjan voor de zevende keer concerten geven in Australië, maar ook in Duitsland en ook twee tournees in de USA.

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d'encouragement et d'éducation 'Arts, Sciences et Lettres' te Parijs zeer eervol de 'Médaille d' Argent' (de zilveren medaille) uitgereikt. In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de Saint Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Arjan bespeelde wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen in Nederland en is dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Arjan verleent jaarlijks  zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnamens voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt, waaronder een zeer gewaardeerde serie orgelimprovisatie Cd’s en een serie met Cd’s, met o.a. opnames uit het Duitse Wiesbaden, Keulen en Heidelberg en het Finse Turku, waarop Breukhoven het orgel op een geheel eigen en zeer bijzondere wijze laat horen. Ook maakte Arjan een aantal pianosolo-cd’s. De CD Bach & Friends oogst veel lof in de landelijke pers. Kortgeleden is de CD “Songs of Fantasy” gepresenteerd. Een zeer bijzondere CD met sopraan Anna Majchrzak. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Meer informatie? Bezoek op internet: www.arjanbreukhoven.nl

Curriculum Vitae Anna Majchrzak

Anna Majchrzak startte in 2004 met haar zangopleiding aan het Rotterdams Conservatorium in de vooropleiding bij Frans Huijts. Ze vervolgde haar Bachelor en Master studie bij Roberta Alexander en behaalde in juni 2011 met glans haar Master diploma. Van september tot december 2010 studeerde ze drie maanden in Londen aan de Guildhall School of Music and Drama bij de sopraan Yvonne Kenney. In het seizoen van 2012-2013 maakte ze deel uit van het ensemble van Opera Studio Nederland. Haar huidige zangdocente is Gemma Visser. Anna volgde masterclasses van Jard van Nes tijdens het Schiermonnikoog festival 2008 en verder bij Rudolf Janssen, John Dawson, Rudolf Piernay, Elly Ameling, Emma Kirkby, Melanie Diener, Hans Nieuwenhuis en Richard Harrell. In april 2009 won ze de eerste prijs in de finale voor de ‘Prix d’Harmonie’, een prijs voor jonge musici studerend in Rotterdam. In 2010 kreeg ze een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hierdoor kon ze deelnemen aan een opera festival in Fidenza, Italië, waarvoor ze was uitgekozen om twee hoofdrollen te zingen. In 2011 stond ze in de Finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en ontving ze een beurs van het Willem Mengelberg Fonds om deel te kunnen nemen aan het Peter de Grote Festival. Sinds 2012 maakt Anna onderdeel uit van Trio Sentire.

Anna’s repertoire is gevarieerd; zo zong zij onder andere Dances van Louis Andriessen, Neue Liebeslieder van Brahms en Sequenz van Berio, Exsultate Jubilate en Alleluja van W. A. Mozart, Rejoice uit de Messiah van Händel, Requiem van Brahms Stabat Mater van Haydn en een aantal Bach cantates. Anna is regelmatig te horen op huiskamerconcerten. Ze gaf recitals in de lunchconcertreeks van De Doelen, Hotel l’Europe in Amsterdam en kasteel Nyenrode. Anna zong in moderne opera producties ‘De Operaflat’ van ‘Yo! Opera’ en de voorstelling ‘Sleeping Beauty’ van Muziektheater Hollands Diep. Op het conservatorium zong zij de rol van Despina in scenes van Cosi, Nanetta in scenes van Fallstaff en Belinda in Dido and Aeneas van Purcell. Ze zong de rol van Annina en Anna in delen uit Verdi’s ‘La Traviata’ en ‘Nabucco’ tijdens het afscheidsconcert van de dirigent Ben van Wanrooij. Anna speelde de rol van ‘Yum Yum’ in de Operette ‘The Mikado’ van Gilbert en Sullivan. In Italië tijdens het opera festival Flagstaff in Fidenza speelde ze Lauretta in Gianni Schicchi van Puccini en Euridice in Orfeo ed Euridice van Gluck. Tijdens het Peter de Grote Festival van 2011 speelde ze Laetitia uit The old maid and the thief van Manotti. In 2012 was Anna onder andere te zien als Daphné en Giunone in producties van Opera Studio Nederland ‘La Descente d’Orphée aux Enfers’ van Charpentier en La Callisto van Cavalli,als Barbarina in de RAP productie Figaro in four quartets en zong ze Pamina in scènes uit De Toverfluit van Mozart tijdens een kindervoorstelling in De Doelen. In 2013 zong Anna a Child of our Time van Michael Tippett o.l.v. Maria van Niewkerken in Berijn, Tilburg en Rotterdam. Dit jaar zingt ze onder andere het Requiem van Verdi, het Requiem van Brahms en de Krönungsmesse van Mozart. In het najaar speelt ze de rol van Marie in de opera Die Verkaufte Braut met Opera Weert.


In 2019 presenteerde Anna de CD Songs of Fantasy welke zij samen met organist/pianist Arjan Breukhoven maakte.

Sinds enkele jaren is Anna is vaste dienst als sopraansoliste van André Rieu. Met Rieu en zijn Joh. Straussorkest geeft zij talrijke concerten in grote stadions en grote concertzalen op alle continenten in de wereld. Ook treed Anna op met een harpiste bij concerten voor baby’s en treed Anna regelmatig op met organist/pianist/dirigent Arjan Breukhoven.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Als u op onderstaande link klikt, wordt in een nieuw venster uw mailprogramma geopend. Daarmee kunt u verder aangeven hoeveel kaarten u wil bestellen. 
oci.maassluis@gmail.com

 

Laatst gewijzigd op 14 januari 2020.