Actuele berichten

 

 

 


 

Een uniek Piano recital in Maassluis,
de Russische pianiste Julia Achkinazy 
speelt werken van Bach/Siloti, Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Schedrin, Stravinsky en Prokofiev.

Op de nieuwe 'Grotrian-Steinweg' concertvleugel. 
Vrijdagavond 19 mei 2017 in de Immanuëlkerk te Maassluis.

 

Julia Achkinazy (1979 St.Petersburg) begon op vierjarige leeftijd, gestimuleerd door haar moeder, met piano spelen. Toen zij ook lessen ging volgen in de plaatselijke muziekschool, begonnen haar eerste openbare optredens. Na de eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten, die Julia op elfjarige leeftijd won, volgden vele concertuitnodigingen van het buitenland zoals Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

In 1992 werd Julia Achkinazy toegelaten tot het St Petersburg Conservatorium waar ze les kreeg van de vermaarde professor Marina Wolf. Daarna studeerde ze verder aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg onder de mentoren Alexander Sandler en Professor Valery Vishnevsky. Gedurende haar beide opleidingen, tourde Julia zowel door binnen- en buitenland.

In 1999 won Julia in Weimar de Speciale Liszt Prijs en in St. Petersburg de 1e prijs in het Chopin Concours. In deze periode kreeg Julia ook privélessen van de wereldberoemde pianist en pedagoog Lazar Berman.

Gedurende de ontwikkeling van haar piano carriere volgde zij masterclasses bij beroemde musici als Peter Waas (Duitsland), Lazar Berman (Duitsland), Leon Fleisher (VS), Antonio Baroni (VS), Vladimir Tropp (Nederland), Geoffrey Madge (Nederland).

Julia in Nederland
Julia verzorgde recitals in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Zeist, Den Haag en Den Bosch. Ook trad ze toe tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam voor een Masters degree studie in de klas van Professor Naum Grubert. In 2009 was Julia de grote winnaar van de populaire serie Koffie bij de Piano in den Bosch en ze werd als speciale gast uitgenodigd deel te nemen aan het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi op landgoed de Wulperhorstin Zeist. In 2010 behaalde zij haar diploma aan het Sweelinck Conservatorium.

Julia gaf in november 2012 met groot succes een Concert in het Concertgebouw te Amsterdam. Vanaf 2013 speelde zij een serie Pianoduo concerten met pianist en dirigent Bernhard Touwen. In september 2015 openen zij samen de International Piano Art Academy in 's Hertogenbosch.

 

Het complete programma

1.  Bach/Siloti         Prelude b mineur (3')
2.  Chopin              Nocturne cis mineur Op. Post (5')
3.  Chopin              Ballade Op. 23 N1 g miner (9')
4.  Liszt                   Valse Impromptu (6')
5.  Gounod/Listz     Faust Valse (10')
6.  Rachmaninoff   Selection van Preludes en Etudes-Tableau (12')
7.  Shedrin              Imaitation of Albeniz (4')
8.  Stavinsky           Etude Fis Major Op. 7 n4 (2')
9.  Prokofiev           Toccata Op. 11 '(4')

 

Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50

kijk ook op: http://www.julia-achkinazy.com

 

Het Seifertorgel, gebouwd in 1954 door Romanus Seifert & Sohn te Kevelaer (Duitsland), heeft 45 sprekende registers en bevat bijna drieduizend pijpen. Dankzij de vele registercombinaties is het mogelijk met dit symfonisch orgel diverse stijlen te interpreteren.

Zeer recent is de speeltafel gerenoveerd en gedigitaliseerd. Het orgel is thans voorzien van een “setzer” systeem (registraties worden opgeslagen in het geheugen) met duizenden combinaties.

 

 

Laatst gewijzigd op 5 mei 2017.