Actuele berichten

 

 

  

De volgende activiteit is de zomer special
op woensdag 14 augustus met André Knevel
en panfluitiste Carina Bossenbroek.


 André & Carina op Zomertoernee in Maassluis


Woensdag 14 augustus geven panfluitiste Carina Bossenbroek en organist André Knevel een Zomeravondconcert in de Immanuëlkerk.

André Knevel is vanuit Canada op Zomertoernee in Nederland en treedt met Carina Bossenbroek  in het gehele land op. Ze spelen een afwisselend programma van bekende componisten en een aantal bewerkingen van bekende geestelijke liederen. De klanken van panfluit en orgel vormen een prachtige eenheid, mede  door de uitstekende akoestiek in deze kerk belooft dit een luisterrijke avond te worden.

 

 

Het programma:

      Introduction

      Improvisatie                                                                    A.Knevel

      -Arioso                                                                             Joh.Seb.Bach

      -Badinerie

      Toccata                                                                            J.Nieland

      -Groot is Uw trouw o Heer                                             A.Knevel

      -Psalm 116                                                                        M.Zonnenberg

      -Blijf bij mij Heer                                                             M.Zonnenberg

      -Sinfonia                                                                           J.Mulder

      Fantasie psalm 42:1-5                                                       F.Asma

      -Salut d’Amour                                                                 E.Elgar

      -Rosamunde                                                                     F.Schubert

     Pomp and circumstance, Military March                         E.Elgar

     -Cravitza                                                                            G.Zamfir

     -Anthem                                                                             trad.

     -Janosch                                                                             E.Valentin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Entree: € 8,00 inclusief koffie/thee na het concert,
€ 7,00 voorverkoop alleen via: ocimaassluis@kabelfoon.net

als u op bovenstaande link klikt wordt in een ander scherm een mailprogramma geopend.
Hierin kunt u uw persoonlijke gegevens invullen en kaarten bestellen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CV van Andre Knevel, die van Carina staat eronder

De organist, Andre Knevel, is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen.Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Andre Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache, Cathedraal Sacre-Coeur en de Cathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines Ontario, zijn onderkomen heeft. Tevens is hij ter plaatse kerk organist. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgel diploma B.Zijn leraar was Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa, Landen  waar hij heeft gespeeld zijn:o.a Czech .Republic, Roemenie en Polen. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland, alsmede Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten. Daar naast heeft hij concerten in Rusland en Finland gegeven. Andre heeft ook op uitnoding in Mei, een orgel concert gegeven in de Mormon Tabernacle in Salt Lake City, Utah. In Juli 2020 D.V. is er ook een orgelconcert te geven op uitnodiging in de Notre Dame te Parijs. Andre staat bekend voor zijn improvisatie talent, en hij is voortreffelijk in het vertolken van “de Grote Meesters” Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden Voorts is Andre Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten.o.a.met de bekende Panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie) en (Cantique).

Andre heeft inmiddels een groot getale cd’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot  lof en eer van God.
Voor verdere informatie kunt u gaan naar www.andreknevel.com


---------------------------------------------------------

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV- diploma op de muziekschool had behaald. Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst en Gerlinda van den Berg. Op 13-jarige leeftijd begon ze privé lessen te volgen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta.

In 2010 heeft Carina meegedaan met het jong Interclassic concours, en won ze dit concours in haar categorie. Naar aanleiding hiervan is haar debuutalbum “Sensation” verschenen. In de zomer van 2012 heeft zij tijdens een panfluitfestival een masterclass gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Ook kreeg zij tijdens dit panfluitfestival lessen van Radu Nechifor.

In Oktober 2017 werd Carina uitgenodigd om op te treden op het festival “The enchanting flute” in Tsjechië. Wegens succes werd ze daar dit jaar (2018) opnieuw voor uitgenodigd.

Carina verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici. Ook heeft zij aan verschillende cd opnames haar medewerking verleend.

Carina heeft al verschillende concertreizen gemaakt waaronder naar Zuid Afrika, Normandië, Wenen en Praag. Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta.
kijk ook op http://www.carinabossenbroek.nl/

Laatst gewijzigd op 7 juli 2019.