Pastoraal team

Het pastoraal team van de wijkgemeente Iona bestaat per 7 januari 2020 uit:

·         Hetty van Dijke (voorzitter, bezoekouderling DrieMaashave)

·         Leo Cats (bezoekouderling)

·         Peter Both (bezoekouderling)

·         Vacant (jeugdouderling)

·         Jan Grinhuis (bezoekouderling De Vliet/ Schuurhof)

·         Jaap van Oostrum (bezoekouderling Tweemaster)

·         Freek Goos (uitvaartpastor)

·         Corrie Lagraauw (uitvaartpastor)

·         Mirjam Poldervaart (uitvaartpastor)

·         Coby van der Boom (coördinator wijkdeel 1)

·         Gerry den Ouden (coördinator wijkdeel 2)

Wilt u graag bezoek van een van de leden van het pastoraal team neemt u dan contact op met één van de coördinatoren Coby van der Boom (wijkdeel 1) tel. 010-5921555 of Gerry den Ouden (wijkdeel 2) tel. 010-5919917.

Naast het dienst doen in de kerkdiensten en het afleggen van pastorale bezoeken organiseert het pastoraal team de volgende activiteiten:

·         De bezoekersavond in oktober. Zo net na de start van het nieuwe kerkelijk seizoen is het goed om als bezoekers bij elkaar te komen. Om van elkaar te horen hoe iedereen de zomer heeft doorgebracht en wat we daarin hebben opgedaan aan energie en inspiratie voor het werk in de gemeente. Daarnaast om door te spreken hoe de taken en straten verdeeld worden.

·         Ontmoetingsavonden en –middagen in januari. Dit zijn ontmoetingen waarvoor ieder lid wordt uitgenodigd om met elkaar te spreken over het thema van dat jaar. De ontmoetingen brengen ons als gemeente dichter bij elkaar en stellen ons in staat om ons geloof te verdiepen en nauwer te verbinden met ons dagelijks leven.

·         De jaarlijkse bootreis in augustus.

·         Vier je verjaardag in de kerk. 4 keer per jaar worden alle 75+ kerkgemeenteleden persoonlijk uitgenodigd om hun verjaardag in een gezellige ruimte in de Immanuelkerk te vieren.

·         Stilteruimte in de Immanuelkerk.

De bedoeling van deze ruimte is dat mensen die langs komen hier een plek vinden om te mediteren, te bidden, zich te bezinnen, na te denken of gewoon even stil te zijn. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor een (avond)gebed ter afsluiting van een vergadering, catechisatie of andere bijeenkomst. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10 en 16 uur.

Kerk aan de Markt. De Bethelkerk en de Immanuelkerk zetten om de beurt gastvrij  de deuren open op vrijdag. Er is dan ruimtevoor een praatje, kopje koffie, gesprek, stilte, ontmoeting, informatie of gebed. Kerk aan de Markt is open op vrijdag van eind juni t.m. het Furiade weekend.

U bent van harte welkom bij één of meerdere activiteiten.

Laatst gewijzigd op 12 januari 2020.