De wijkgemeente iona op zondagmorgen

Welkom in de Immanuëlkerk!

De wijkgemeente iona

“De wijkgemeente iona” is een wijkgemeente van de Protestantse Kerk in Nederland, PKN. Het is een samenvoeging van de protestantse wijkgemeenten Oost-De Ark en Centrum-Immanuëlkerk uit het oostelijke en centrale deel van Maassluis.

De kerkdienst

Onze kerkdiensten beginnen in de zomertijd om 9.30 uur en in de wintertijd 10.00 uur. Het veranderen van de aanvangstijd gebeurt op de zondag dat de klok een uur verzet wordt voor de zomer- en wintertijd. In de zomervakantie zijn er 6 gezamenlijke diensten met Koningshof en is er op 3 zondagen geen kerkdienst in de Immanuëlkerk.

Je kunt onze kerkdiensten live of op een later tijdstip beluisteren op www.kerkomroep.nl We starten binnenkort met KerkTV waardoor het ook mogelijk wordt om via www.kerkomroep.nl de kerkdiensten te bekijken. Het daarvoor opgestelde protocol is via deze link in te zien . 

In grote lijnen verloopt een dienst als volgt:

De kaarsen staan symbool voor Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel. De paaskaars (het licht van Christus) brandt al.

Kinderen en jongeren gaan hierna naar hun eigen ruimten.

Als het Avondmaal wordt gevierd (6x per jaar) met brood en wijn (en druivensap voor de kinderen in de kleine beker links), is dit moment om dat te doen. Iedereen mag zich genodigd voelen om brood en wijn te ontvangen.

Bestemmingen van de collecten zijn genoemd bij de mededelingen en worden vertoond op de beamer.
Na afloop van de dienst bent u van harte welkom om een kop koffie of thee te blijven drinken (er is limonade voor de kinderen). De predikant en de ouderling van dienst staan bij de deur om iedereen te begroeten en een goede week te wensen.

Informatie over de dienst van a.s. zondag

Nevendiensten

Klik hier voor meer informatie.

Kanselmededelingen

Kanselmededelingen kunnen voor vrijdag 17.00 uur doorgegeven worden aan de scriba.
Dat kan uitsluitend per e-mail scriba.iona@pknmaassluis.nl of telefonisch 010 - 5921179.

Laatst gewijzigd op 8 oktober 2020.