De wijkgemeente iona op zondagmorgen

Welkom in de Immanuëlkerk!

De wijkgemeente iona

“De wijkgemeente iona” is een wijkgemeente van de Protestantse Kerk in Nederland, PKN. Het is een samenvoeging van de protestantse wijkgemeenten Oost-De Ark en Centrum-Immanuëlkerk uit het oostelijke en centrale deel van Maassluis.

De kerkdienst

Iedere zondag is er om 9.30 uur een kerkdienst.

Evaluatie en raadpleging over aanvangstijd
De afgelopen winterperiode zijn de kerkdiensten in de Immanuëlkerk om 9.30 uur begonnen. De wijkkerkenraad heeft aangegeven het besluit over deze aanvangstijd te evalueren en ten behoeve van het definitief bepalen van de aanvangstijd de gemeenteleden te vragen hun voorkeur per persoon kenbaar te maken.
Op zondag 12 mei krijgen alle kerkbezoek(st)ers bij het verlaten van de kerk informatie op papier over de evaluatie van de aanvangstijd van de kerkdiensten en hoe men de eigen voorkeur kan laten weten. Dat kan met een invulstrookje dat op zondag 19 mei kan worden ingeleverd in de kerk. Alle verdere informatie is in te zien door te klikken op het document
evaluatie_en_raadpleging_aanvangstijd
Ingeval het niet mogelijk is om het strookje met de voorkeur in te leveren is het ook mogelijk om dat per e-mail te melden.
Dat kan tot 25 mei naar het e-mailadres: scriba.iona@hotmail.nl   

 

In grote lijnen verloopt een dienst als volgt:

De kaarsen staan symbool voor Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel. De paaskaars (het licht van Christus) brandt al.

Kinderen en jongeren gaan hierna naar hun eigen ruimten.

Als het Avondmaal wordt gevierd (6x per jaar) met brood en wijn (en druivensap voor de kinderen in de kleine beker links), is dit moment om dat te doen. Iedereen mag zich genodigd voelen om brood en wijn te ontvangen.

Bestemmingen van de collecten zijn genoemd bij de mededelingen en worden vertoond op de beamer.
Na afloop van de dienst bent u van harte welkom om een kop koffie of thee te blijven drinken (er is limonade voor de kinderen). De predikant en de ouderling van dienst staan bij de deur om iedereen te begroeten en een goede week te wensen.

Informatie over de dienst van a.s. zondag

Nevendiensten

Klik hier voor meer informatie.

 

Laatst gewijzigd op 23 april 2019.