Ds. Martijn van Leerdam stelt zich voor

Koffie en thee drinken bij mensen thuis. Vergaderen. Artikelen typen. Kerkdiensten voorbereiden en leiden. Maar ook boeken lezen, coachingsgesprekken voeren, mailen, twitteren en bellen, trouw- en doopgesprekken voeren, catechese geven, mensen bij elkaar brengen, vrijwilligers werven, en gewoon, simpelweg onder de mensen zijn. Dat is wat mij als dominee zoal bezighoudt.

Ik ben opgegroeid in Schipluiden, hier niet ver vandaan. Een fraai landelijk dorp, waar ik nog altijd regelmatig kom. Na mijn jeugd in Schipluiden heb ik zeven jaar gestudeerd in Kampen, een oud havenstadje aan de IJssel. Een omgeving met veel water ben ik dus wel gewend.

Nu ben ik dus weer een beetje thuis, in de polder, aan de rand van het Westland. Ik had nooit gedacht dat ik in Maassluis terecht zou kunnen komen, maar nu ik er eenmaal ben, is het eigenlijk ook heel vanzelfsprekend.

Op 29 augustus 2010 ben ik in een feestelijke dienst bevestigd als predikant in Maassluis. Op 1 juni 2011 ben ik getrouwd met Anneke, met wie ik al samenwoonde in de pastorie. In december 2012 is onze dochter geboren. Een levendig gezin als basis van een prachtige baan!