Bij de dienst van zondag 17 februari 2019

Deze zondag verwelkomen we leerlingen en leerkrachten van De Regenboog, samen met ouders en familie. Op school cirkelen de Bijbelverhalen deze weken rond zien en gezien worden. Je ziet letterlijk met je ogen en als die het niet doen dan zie je niks. Maar zien gaat ook verder. Wat klopt de buitenkant die je ziet wel altijd met de binnenkant van iemand? 

Veel mensen zien Jezus in de Bijbelverhalen en er wordt verschillend tegen hem aangekeken. Op zijn beurt kijkt Jezus naar mensen en hij ziet vaak meer dan voor ogen is. In het verhaal van Bartimeus gaat het om letterlijk wel of niet zien. Maar tegelijk gaat het ook om veel meer dan dat. Dit wonderlijke verhaal mag je ook lezen als gelijkenis die onze ogen wil openen.

De dienst wordt samen met de kinderen voorbereid en uitgevoerd. Er zijn kinderen die muziek maken en we zijn blij met de begeleiding daarbij vanuit de muziekschool muziek@maassluis. Kinderen maken en spreken gebeden uit, verbeelden het Bijbelverhaal en kruipen zelfs in de huid van Bartimeus…. We hopen met elkaar op een vrolijke en inspirerende dienst.

De liturgie voor van deze zondag kunt u hier neerladen.

 

Laatst gewijzigd op 16 februari 2019.