Veertigdagen kalender

Elk jaar worden er in de Lijdenstijd verschillende activiteiten georganiseerd in voorbereiding op Pasen. Dit jaar, zoals u zult begrijpen, valt het oorspronkelijke concept grotendeels in het water. Desondanks zijn we trots en blij om u te kunnen melden dat we dit jaar met een eigen digitale 40dagentijdkalender komen. Aan de kalender werkten veel verschillende gemeenteleden mee, zodat elke dag weer een verrassende inhoud heeft. Onderaan deze pagina lees je daar meer over.

Hoe meld ik me aan?

Ga met je smartphone naar deze website, en klik op de knop hieronder. Ben je hier geraakt met je computer? Scan dan de QR-code hieronder.

Je krijgt dan (bij de meeste smartphones) eerst de vraag met welke app je de link wilt openen. Kies hier voor ‘WhatsApp’. Daarna de vraag of je deel wilt nemen aan de WhatsApp-groep ‘Veertigdagenkalender 2021’. Klik op ‘Deelnemen aan groep’. Gefeliciteerd, je ontvangt nu dagelijks de veertigdagenkalender!

Wat je kunt verwachten

In deze groep delen we elke ochtend een link naar het materiaal voor de kalenderdag. Alleen beheerders kunnen berichten plaatsen, dus je hoeft niet bang te zijn voor ‘spam’. Dit kan een foto zijn, een bericht of een audio/videobestand. Laat je verrassen!

Zes vormen van inspiratie

De weekdagen hebben allemaal hun eigen karakter:

  • Meereismaandag – een verslag van een diaconale reis van ds. Brouwer naar Bangladesh.
  • Dominee dinsdag – Een van onze voorgangers staat stil bij de één van de 7 kruiswoorden van Jezus.
  • Woensdag Gehaktdag – een (sober) recept voor de lijdenstijd
  • Dichten op Donderdag – een inspirerend gedicht, beeld of kunstuiting ter inspiratie.
  • Vraag op vrijdag – Jongeren(werkers) uit Maassluis geven antwoord op brandende vragen. Deze dag krijg je ook de mogelijkheid om te geven aan het doel van dit jaar, Welzijn E25 (zie onder)
  • Zonnige zaterdag – Een mooie wandel of fietssuggestie van een gemeentelid

Zondag blijft natuurlijk onveranderd een dag van inspiratie – maar op de kalender blijft het dan even stil.

Deel van je overvloed

Ook dit jaar is er weer een doel uitgekozen waarvoor wij in deze tijd geld inzamelen. Dit jaar is dat Welzijn E25 – de jongerenwerkersorganisatie van Maassluis.

Een inspirerende en bezielde lijdenstijd gewenst!

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).