Welkom bij onze Veertigdagenkalender (2021). Hieronder vinden jullie (vrijwel) alle bijdragen aan deze kalender. Laat  weten wat je van de kalender vond door op de knop ‘Geef je mening’ te klikken.

Begin elke werkweek met een reisverslag van dominee Pim, die in januari vorig jaar een bijzondere reis maakte naar Bangladesh met de organisatie ‘Compassion’.

NB: vanwege de veiligheidssituatie in Bangladesh zijn deze reisverslagen alleen rechtstreeks via de kalenderapp te lezen. Neem contact op met ds. Brouwer om het volledige reisverslag persoonlijk opgestuurd te krijgen. 
Week 2
the Terminal
Klik Hier
Week 3
Dhaka
Klik Hier
Week 4
De Regenboog en de Witte Man
Klik Hier
Week 5
de Rattenvanger
Klik Hier
Week 6
Als de mist optrekt
Klik Hier
Stille Week
Vierduizend vierhonderd en vierenveertig
Klik Hier
Previous
Next

Elke dinsdag krijgt één van de (oud)-voorgangers van Maassluis het woord. Ieder van hen mediteert rond één van de laatste woorden van Jezus Christus, de zogenaamde ‘kruiswoorden’. 

Elke woensdag een sober recept voor de lijdenstijd. En anders dan de dag doet vermoeden is er dit jaar geen gehakt (of ander vlees) te vinden in deze recepten. Laat je door deze recepten inspireren tot heerlijke én duurzame maaltijden. Want écht goed eten smaakt pas echt lekker…!

Zegenbede

Moge God ons zegenen met ongemak
bij gemakkelijke antwoorden, halve waarheden en oppervlakkige verhoudingen zodat we diep vanuit ons hart mogen leven
met woede
bij onrechtvaardigheid, onderdrukking en uitbuiting van Gods schepselen zodat we mogen werken aan rechtvaardigheid, vrijheid en vrede
met tranen
om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, honger en oorlog zodat we onze handen kunnen uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen
met genoeg dwaasheid
om te geloven dat we een verschil kunnen maken in de wereld zodat wij kunnen doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden
Franciscaanse zegenbede

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).