Corona-update 14 december

Koningshof en iona vieren samen online, Groote Kerk handhaaft 30 bezoekers

Update: 18 december 22:45 uur

Even was er in iona en Koningshof sprake van een teruggaan naar diensten met 30 bezoekers. Maar deze beslissing was nog niet gevallen of we werden opnieuw met een lockdown geconfronteerd. Hoe vervelend ook: nog even online dus! Het protocol in de Groote Kerk blijft onveranderd.


Vanuit de grondwet blijft godsdienstvrijheid een grondrecht voor alle inwoners. De kerk wordt hierdoor in deze tijd in een bijzondere positie gebracht dat wij nog altijd mogen samenkomen om ons geloof te belijden. We zijn dankbaar en verwonderd over dit voorrecht, maar willen hier met wijsheid en oog voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid mee omgaan. Hierin volgen we steeds de landelijke richtlijnen. Deze zijn:

“Gehoord hebbend de overheid adviseren wij gemeenten zeer dringend met maximaal 30 mensen (inclusief kinderen, exclusief medewerkers) samen te komen tijdens de eredienst. Gemeentezang wordt ten zeerste afgeraden. Online vieringen hebben de voorkeur. Ook wordt er geadviseerd mondkapjes te dragen tijdens verplaatsingen.”

Bron: Protestantse Kerk

Dit advies is sinds de lockdown van 15 december onverminderd van kracht. Wel is er nogmaals aangemoedigd om de diensten online vorm te geven.(lees dit bericht).

Concreet geven we hier in de wijken op verschillende wijzen aan vorm.

Groote Kerk

Ochtend en avonddiensten blijven opengesteld voor (30) bezoekers. Geen gemeentezang. Kerkdiensten online te beluisteren.

Koningshof & iona

Gezamenlijk online vanuit de Immanuelkerk. Alleen ambtsdragers en genodigden aanwezig. Deze beslissing geldt in elk geval tot het einde van de lockdown en wordt dan opnieuw geëvalueerd.

Houd u ook via de onderstaande knoppen de pagina ‘Komende zondag’ van de afzonderlijke wijken in de gaten. Hier vind u zo nodig meer gedetailleerde informatie, en alle links om de diensten online te volgen.

Meer weten over onze omgang met Corona? Klik hieronder voor een overzicht van de afgelopen maanden.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Groei!

Kindervoorstelling: Jij telt mee!

Kinderkoor Wonderwijs nodigt jou op zondagmiddag 18 juni van harte uit voor een geweldige kindervoorstelling met poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek! Samen met Matthijs gaan we het

Lees verder...
algemeen

Predikant gezocht!

De Protestantse Gemeente van Maassluis is op zoek naar een: EEN MOOI MENS die als predikant fulltime met ons op wil lopen Wij van wijkgemeentes 

Lees verder...
Koningshof

Oud Papier Actie

Zaterdag 24 juni 2023, tussen 10:00 en 12:00 uur, is de volgende oud papier actie van wijkgemeente Koningshof. We verzamelen oud papier, kranten, reclamefolders, karton,

Lees verder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).