Projecten diaconie

Kerstgift actie PGM 2023

Via Stichting Boom, Voedselbank en contactpersonen en ambtsdragers in de wijken zijn adressen van gezinnen of alleenstaanden voorgedragen voor verstrekking van cadeau-kaarten in de periode voor de Kerst. Hiermee wordt speciale aandacht gegeven aan de meest schrijnende financiële situaties in Maassluis. De cadeau-kaarten kunnen bij een geselecteerde supermarkt en een drogisterij in Maassluis worden besteed voor boodschappen. Een fijn en gewaardeerd extraatje als bijdrage voor de (Kerst)boodschappen.

++ RONDGANG-collecte DOELEN 2023 (vanaf 14 mei t/m 17 nov. 2023)

De 3 gekozen projecten (plaatselijk, landelijk, wereld) waren ,

  • Recreatie-pastoraat in Hoek van Holland
  • Bartiméusfonds in Zeist
  • Vluchtelingenwerk Maassluis

Stand per 15 november is € 10.261
De Diaconie zal dit resultaat aanvullen tot € 10.500

++ Recreatie-pastoraat in Hoek van Holland
Het recreatiepastoraat “De Zeehaven” heeft ten doel om vanuit het evangelie er te zijn voor de meest kwetsbare mensen op het recreatieoord Hoek van Holland; voor hun bestaan met behoud van menswaardigheid en zeggenschap, alsmede om een bijdrage te leveren aan de opbouw van hun welzijn, zodat men erkend en gezien wordt, zonder dat er gelet wordt op ras, kleur, godsdienst en cultuur.

++ Bartiméusfonds in Zeist
Het Bartiméus Fonds haalt alles uit de kast om het mogelijk te maken dat mensen die slechtziend of blind zijn voluit kunnen meedoen in de samenleving. Dat hun levenslust en hun talenten volledig tot hun recht kunnen komen.

++ Vluchtelingenwerk Maassluis
Ondersteuning bij aankomst van vluchtelingen.
Voor hen is het noodzakelijk om naar Zevenaar te reizen voor de toekenning van een BSN-nummer.
De kosten voor de reis naar Zevenaar worden niet vergoed, de terugreis wel. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen als er meerdere gezinsleden naar Nederland mogen komen.
Bij aankomst betekent een welkomstcadeau een echt hartelijk welkom.
Zo’n pakket zou praktische artikelen kunnen bevatten zoals  bed-textiel, handdoek e.d. maar ook iets lekkers.
Dit doel kan ervoor zorgen dat alle reiskosten van de reis naar Zevenaar vergoed worden en er ook voor een pakket met presentjes kan worden gezorgd.


Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).