Groei! > Groeiseizoen van start!

Groeiseizoen van start!

Inmiddels zijn we twee maanden onderweg in het nieuwe kerkseizoen. Tijd voor een terugblik op een aantal mooie activiteiten.

Op 3 oktober vond de eerste Weekupdienst van dit seizoen plaats. Deze werd voorbereid samen met het Kampwerk. De dienst werd goed bezocht en stond in het teken van ‘dorst’. Voor veel bezoekers was het samen zingen van ‘Stilte over alle landen’ een kippenvelmomentje. Welterusten! Na afloop werd door het hele gebouw samen gekeken naar de hilarische kampfilms van Start, Midden en Finish. Wat heerlijk om weer met zoveel mensen van alle generaties in de kerk te zijn samen!

Op zondag 31 oktober was het eindelijk weer mogelijk om met elkaar een Kerk op Schootviering te houden met de allerkleinsten. 18 kleintjes beleefden samen het verhaal van de Ark van Noach met liedjes op bekende melodieën. Sommige kinderen moesten helaas naar huis met een nat pak, maar dat mocht de pret niet drukken. En wist je dat er in elke zeepbel een regenboog verstopt zit?

In diezelfde week mocht ds. Pim langs bij IKC het Balkon om het verhaal van Naäman te vertellen. In drie groepen verzamelde de hele school zich in de aula. De kinderen vertelden over wanneer ze blij, bang, boos of bedroefd waren geweest, en in het verhaal bleek Naäman ook al die emoties gevoeld te hebben. De schat die Naäman meegebracht had was snel verdwenen – die bleek van chocolade te zijn. Wat een onwijze mooie kans om op school deze prachtige bijbelverhalen te mogen delen. De interesse was gewekt bij de kinderen, want de Schoolkerkdienst van 7 november was ondanks de verscherpte maatregelen goed bezocht en werd thuis al ruim 800 keer bekeken via Youtube. En wat was Wonderwijs blij om eindelijk weer eens op te kunnen treden met publiek!

Op 6 november bezochten zo’n 50 jongeren de start van het catecheseseizoen. Dit jaar sluiten we aan bij de kampgroepen Start, Midden en Finish. Kinderen en jongeren van 7 tot 15 jaar werden uitgenodigd voor een avondje met gekke spellen, hamburgers en een echte disco en leerden zo hun leeftijdsgenoten beter kennen. Een speciale dank voor DJ Marco en koks Jaap-Willem en Tim Kerkhof!

Door de wederom oplopende besmettingscijfers kon de Kliederkerkdienst niet doorgaan zoals gepland. Maar inmiddels heeft team Kliederkerk aardig wat ervaring met alternatieve manieren van vieren bedenken! Dus zijn we met z’n allen naar het strand gegaan. Daar vertelde ds. Pim het verhaal van de wonderbare visvangst en het gesprek tussen Petrus en Jezus. De kinderen verzamelden bijna precies 153 schelpen, net als het aantal vissen in het verhaal. Daarmee werd een prachtig hart gelegd op het strand. Deze natuurlijke en laagdrempelige manier om kerk te vieren met gezinnen smaakt naar meer!

Nieuwsgierig naar al deze vieringen? Bekijk de galerij hieronder!

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Groei!

Top 2000 dienst!

Eind van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel songs die mensen raken. Ze roepen

Lees verder...
Groei!

Kerstmusical 2021

De beste herder ooit “Tabitha houdt niet van het huishoudelijke werk thuis. Ze is het zat dat ze altijd de afwas moet doen. Ze droomt

Lees verder...
Groei!

Kerk en Schooldienst

7 november 10:00 uur Komende zondag is het feest in de Immanuelkerk! In deze vrolijke kerkdienst luisteren we naar het verhaal van Naäman, zingen we

Lees verder...
Koningshof

Enquete Koningshof

Beste gemeenteleden U bent lid van onze wijkgemeente Koningshof. Naast de wekelijkse kerkdienst in Theater Koningshof wil de kerk ook graag breder actief zijn in

Lees verder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).