Groei! > Welkom op kring!

Welkom op kring!

“Mensen en dus ook leden van de kerk zijn heden ten dage steeds beter onderlegd en mondiger geworden en de vraag rijst of ze nog wel alleen maar willen luisteren en bevoogd worden zoals in een kerkdienst. Eigen inbreng, meedenken en meepraten, het kunnen en mogen hebben van kritiek, een weerwoord en een eigen mening, dat alles is toch veel meer van deze tijd! ” – Nico Kuiper, deelnemer gesprekskringen

Lees het volledige verhaal van Nico hier

Zelf deelnemen aan een kring? Dat kan! Hieronder een overzicht. Opgave bij Chris en/of Pim. Of kom op de eerste ontmoeting aanwaaien om te kijken of het iets voor je is.

Kring rond Deutero-canonieke boeken

Start: Maandagavond 29 augustus 20:00, Immanuelkerk. Vervolgdata in overleg.

Deze kring maakt gebruik van het boekje “Randfiguren” van Nico ter Linden. Aan de hand van dit boekje maken wij (nader) kennis met een aantal boeken die niet in de canon terechtgekomen zijn maar wel te denken geven. Op 29 augustus is 1 Makkabeeën het onderwerp.

Kring Vreemd en Bizar

Start: Woensdagavond 7 september 20:00, Immanuelkerk. Vervolgdata in overleg

Nu het boek ‘Vreemd en Bizar’ bijna uit is, zal deze kring verder gaan met het boekje: ‘Uitverkoren volk’ van Walter Brueggemann. Dit boekje gaat in op de verkiezing van Israël en op thema’s die daar direct mee te maken hebben zoals de landbelofte en de consequenties van verkoren zijn. Een goede gelegenheid voor nieuwe leden om aan te sluiten!

Kring Schatgraven

Start: Dinsdagochtend 13 september 10:30 uur, Immanuelkerk. Vervolgens elke 2e dinsdag vd maand.

Bij kring Schatgraven staat het lezen van Bijbelverhalen centraal. Wij hebben in de afgelopen periode een aantal verhalen over de aartsvaders (Abraham, Izaäk en Jakob) gelezen en hebben ons daarna bezig gehouden met de brieven aan de zeven gemeenten in het boek Openbaring. Wij staan nu voor een nieuw seizoen. Er is nog geen definitieve keuze gemaakt voor het onderwerp, maar vast staat dat er ook in dit nieuwe seizoen een heleboel schatten op te graven zullen zijn.

Kring Levensles

Start: Maandagavond 12 september, 20:00 uur, bij leden thuis. Vervolgens elke 2e maandag vd maand

De inhoud van deze kring verschilt per keer. Vaak bespreken we met elkaar een bijbelgedeelte, dat door één van de leden of predikant wordt voorbereid. Verder nemen we ook de tijd om elkaar beter te leren kennen en met elkaar te bidden. Van alle kringen is dit de ‘jonge mensen kring’, waar ook veel nieuwe kerkleden bij aangehaakt zijn.

Kring Open Boek

Start: Donderdagavond 1 september, 20:00 uur, bij leden thuis. Vervolg data in overleg.

Bij Open Boek houden we het eenvoudig: we lezen samen de Bijbel en bidden met en voor elkaar. Dit doen we afwisselend bij leden thuis. Meestal staat het bijbelgedeelte van de komende zondag op het programma, waardoor je een verdiepte beleving krijgt bij de preek van die zondag.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde berichten

algemeen

Teveel

Bij Marcus 6:30-44: Toen hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder

Lees verder...
Koningshof

Oud Papier Actie

Zaterdag 25 februari 2023, tussen 10:00 en 12:00 uur, is de volgende oud papier actie van wijkgemeente Koningshof. We verzamelen oud papier, kranten, reclamefolders, karton,

Lees verder...
algemeen

PIZZA EN ZO

Ben jij tussen de 12 en 21 jaar, schuif dan gezellig aan en praat met ons mee over de toekomst van de kerk. Hoi!Op dit

Lees verder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).