Groote kerk > Actueel > Corona maatregelen

Corona maatregelen

Update: 23 december 2021

Afschaffen coronaregels

Tijdens de persconferentie van 15 februari jl. heeft de minister bekend gemaakt dat in Nederland op 25 februari a.s. nagenoeg alle beperkende maatregelen i.v.m. de bestrijding van de covid-19 pandemie komen te vervallen: nergens meer de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en geen mondkapjesplicht meer. De minister merkte daarbij ook het volgende op: “ook al vallen een hoop regels weg, de basisadviezen blijven belangrijk, juist nu. Je ziet ze bij elke persconferentie in beeld staan: handen wassen helpt enorm, hoest en nies in je elleboog. Thuisblijven bij verkoudheids-verschijnselen, afstand houden, mondkapje, ook als het niet meer overal hoeft, blijft wel degelijk verstandig”.

Voor kerkdiensten betekent dit dat met ingang van 25 februari a.s. geen beperkingen meer zullen gelden. We komen in een situatie waarin we het mondkapje en de 1,5m afstand mogen loslaten maar waar kerkgangers met een kwetsbare gezondheid deze regels ook mogen aanhouden. Laten we rekening houden met elkaar! Omdat er op de stoelen in het middenvak en voor het orgel elke kerkdienst genoeg ruimte is om de 1,5m afstand aan te houden vinden we het niet nodig om daarvoor één speciaal vak te reserveren.

Aanstaande zondag zullen we voor het eerst sinds lange tijd weer gezamenlijk koffie kunnen drinken na de kerkdienst. Hier hanteren we nog wel een routing: Nabij de keuken komt u het koorhek binnen, neemt de koffie of thee en verlaat de ruimte achter het koorhek door de opening aan de kant van de collectebakken om ergens in de kerk uw koffie te drinken en andere gemeenteleden te ontmoeten. Dus binnen het koorhek geen staan- of zitplaatsen, wel in kleine groepjes in de kerk.

De kerkenraad

De linkjes naar de digitale mogelijkheden (Kerkomroep en Youtube) vindt u op de pagina Komende diensten.

Geven in coronatijd

Een collectezak rondgeven is in deze tijd even niet meer mogelijk. Daarom bieden wij de mogelijkheid om bij het verlaten van de kerkzaal uw gift te doen. De kerkenraad heeft ervoor gekozen om voor de drie doelen: het diaconaal doel van de week, de ‘kerk’ en de wijkkas, apart in te zamelen omdat we horen dat u soms b.v. voor een diaconaal doel meer wenst te geven. In de afgelopen maanden was er tevens de mogelijkheid om via een QR code deel te nemen aan de collecte. Die mogelijkheid blijft bestaan. U vindt deze code in de kerkwijzer of op de orde van dienst. Fijn als we op uw gift kunnen rekenen!

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).