Groote kerk > Nieuw hier > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Als je niet gewend bent om naar de kerk te gaan, kun je boordevol zitten met vragen. Hieronder volgen er een paar. Mis je er één? Neem dan contact met ons op, dan beantwoorden we jouw vraag met liefde.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Iedereen is welkom in het huis van God! U mag gewoon plaatsnemen en de dienst meebeleven. U hoeft niet mee te zingen of te bidden, maar we nodigen u van harte uit om met ons mee te doen. Wij vragen van u als gast om respect op te brengen voor onze geloofsbeleving. Dat laat u bijvoorbeeld zien door stil te zijn als wij bidden en te gaan staan als wij gaan staan. Heeft u behoefte om met iemand in gesprek te gaan, spreek dan gerust iemand van de Kerkenraad aan, zij geven graag antwoord op uw vragen.

Rondom de Groote Kerk op het Kerkeiland, maar ook bijvoorbeeld langs de haven, is het vrij parkeren.

Wij hebben twee zondagse erediensten: de morgendienst begint om 10.00 uur en de avonddienst om 19.00 uur. 

Een ‘gewone’ eredienst duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Speciale diensten, waarin bijvoorbeeld het Heilig Avondmaal of de Heilige doop gevierd worden, duren vanzelfsprekend wat langer. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De kerkdiensten worden gehouden in de Groote Kerk, Kerkplein 2, 3144 EK Maassluis

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).