PKN Maassluis

iona
iona > Raak betrokken > Orgelcommissie Immanuelkerk (OCI)

Orgelcommissie Immanuelkerk (OCI)

De OCI beijvert zich om het prachtige Seifert-orgel te promoten en met de opbrengsten van de regelmatig georganiseerde concerten bij te dragen in het onderhoud van het instrument.

SEIFERT-ORGEL
Het orgel in de Immanuelkerk is gebouwd door de firma Romanus Seifert & Sohn te Kevelaer(Duitsland). Adviseur was de organist Koos Bons. Het orgel heeft een wat merkwaardig opstelling door de splitsing van het front, aan weerszijden van het liturgisch centrum. Aan de ene zijde bevindt zich het hoofdwerk, het zwelwerk en het pedaal. Aan de andere zijde het positief.
Door deze gescheiden opstelling was een mechanische tractuur niet mogelijk en heeft men gekozen voor een elektro-pneumatische tractuur. Het geheel is bespeelbaar vanaf een verrijdbare speeltafel die oorspronkelijk naast de kansel stond. Op 1 september 1954 is het orgel in gebruik genomen, gelijktijdig met de ingebruikname van het kerkgebouw.
In 1985 is het orgel door Jaap van Delft en Peter Paalvast voorzien van een elektronisch registratiesysteem met 300 instellingsmogelijkheden.
Het orgel is in 2002 gerenoveerd en uitgebreid met een Cornet 5 st. op het hoofdwerk en positief, alsmede met een Vox Celeste 8’ op zwelwerk. Hierdoor is een grote wens van de organisten Gerard de Waardt en Alexander Prins in vervulling gegaan.
In 2013 is de speeltafel gerenoveerd en gedigitaliseerd, inclusief setzersysteem met vele duizenden instellingsmogelijkheden en midi

Aanstaand concert

Concertagenda

Contactgegevens OCI

Lange Boonestraat 5, 3142 CC Maassluis Tel: 010 – 59 13 026
OCI voorzitter Dick Buurman 010 – 59 11 438 / dick.buurman@kabelfoon.nl
OCI secretaris Paul Osseweijer 06 – 31 65 88 76 / oci@pknmaassluis.nl

  • Parkeer mogelijkheden centrum Maassluis
  • U kunt ons ook volgen op Facebook.


Aan- of afmelden nieuwsbrief

Weet u iemand die onze nieuwsbrief wil ontvangen, dan kunt u dit opgeven op het e-mailadres van de OCI (oci@pknmaassluis.nl).
Wordt er geen prijs meer gesteld op de toezending van deze nieuwsbrief dan kunt u eveneens een mail sturen. Wanneer u daarbij de reden van afmelding vermeldt, kunnen wij er weer van leren.

Organisten van het Seifert-orgel

Vrienden van het Seifert orgel

De belangrijkste taak van de OCI is het promoten van het Seifert orgel in de
Immanuëlkerk. Met de opbrengsten van de concerten wordt een bijdrage geleverd in het
onderhoud van dit orgel. Maar dit is niet voldoende. Daarom vragen wij om uw steun. Met
uw steun kunnen wij dit prachtige orgel in stand houden, maar bovenal laten KLINKEN en
door u laten BELUISTEREN. U kunt ons steunen door donateur te worden en daardoor
VRIEND VAN HET SEIFERT ORGEL, door minimaal € 30,- over te maken op rekening
nummer (IBAN) NL59 RABO 0373 7247 64 t.n.v. Protestantse Gemeente Maassluis
inzake OCI. U ontvangt hiervoor een pasje dat u in het kalenderjaar recht geeft op € 1, –
korting per regulier orgelconcert. U kunt zich opgeven (via email) bij het secretariaat). 

Voorgaande stream concerten:

Corona en concert Gert van Hoef

Door Corona hebben het afgelopen seizoen veel van onze activiteiten helaas stilgelegen. Toch kunnen we terugkijken op een aantal mooie momenten. Zo vierden we alweer de 20e verjaardag van onze commissie, en hadden we met gebruik van de digitale mogelijkheden toch nog orgelconcerten. Hieronder het concert dat Gert van der Hoef hield op 4 september 2020. We hopen natuurlijk snel weer ‘echte’ concerten te organiseren. Maar tot die tijd blijven we ons prachtige orgel onder de aandacht brengen met livestreams en andere activiteiten.

Tot ziens in de Immanuelkerk!

Seifert orgel immanuelkerk

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van alles wat speelt heeft onze kerk een nieuwsbrief, de ‘Kerkwijzer.’ Aan het abonnement op nieuwsbrief Kerkwijzer zijn abonnementskosten verbonden, hierover nemen we contact met u op.