iona > Raak betrokken > Orgelcommissie Immanuelkerk

Orgelcommissie Immanuelkerk

Doel

Onze orgelcommissie heeft zichzelf het volgende ten doel gesteld: 

Door het organiseren van diverse (online) orgelconcerten en andere aan het orgel gerelateerde acties het toch wel bijzondere Seifertorgel plaatselijk en in de regio onder de aandacht te brengen en met de opbrengsten van deze evenementen bij te dragen in het onderhoud van het instrument. 

Uniek gezelschap in de Immanuëlkerk van Maassluis met Livestream concerten.

Jaap Kramer en Hendrik van Veen beiden geboren in Urk vormen het duo “Jaap en Hendrik”, samen arrangeren zij twee livestreamconcerten met medewerking van Kees Alers dwarsfluit. Jaap en Kees bespelen afwisselend het Seifert-orgel en de piano, en waar denkbaar aangevuld met dwarsfluitklanken door Kees Alers.
Bij Jaap Kramer is orgel en piano spelen zijn grote passie, zijn taal is de muziek in dienst van zijn Schepper.
Hendrik van Veen, naast zijn werkzaamheden bij het familiebedrijf, is vaste organist en een veelgevraagd begeleider op zowel orgel als piano. 
Kees Alers geen onbekende in de muziekwereld, maakte zijn eerste album met Klaas Jan Mulder er zouden nog vele opnamen volgen. Zij treden regelmatig op bij “Nederland zingt” 

De concerten bestaan uit: Geestelijk, klassiek en populaire muziek, u kunt dit online beleven via de website: www.jaapenhendrik.nl op: vrijdag 23 juli en vrijdag 13 augustus; beiden concerten beginnen om 20.00 uur.

Hieronder een impressie van het repertoire.

Love shine a light van Rew; Rondo (uit; eine kleine nachtmusik) van Mozart; Gebed voor mijn kinderen van Hakkert; You raise me up van Loveland; Slavenkoor uit Nabucco van Verdi; Pie Jesu van Fauré; The second Waltz van Chostakovitch;  Laat heel de wereld het zien van Kramer/van Veen; Dank sei dir Herr van Händel.

Ter bestrijding van de onkosten kunt u een bijdrage overmaken op rekeningnummer
NL59 RABO 0373 7247 64 t.n.v. Protestantse Gemeente Maassluis inzake OCI.

———————————————————————————————————————————–

Orgelconcert met Everhard Zwart

Everhard Zwart heeft recent twee concerten van een goed half uur opgenomen op het Seifertorgel in de Immanuëlkerk van Maassluis. Het zijn juweeltjes geworden om naar te luisteren. Het is ook heel verrassend omdat er niet alleen werken van bekende maar ook van minder bekende componisten worden uitgevoerd.
Everhard heeft geen publiek nodig om zeer geïnspireerd te musiceren, hij gaat helemaal op in de te spelen werken en dat is vooral bij de liedbewerkingen van zijn grote leermeester Feike Asma te bemerken. U kunt hem beluisteren op zijn eigen YouTube kanaal. Via Google naar: “YouTube Everhard Zwart”, daarna klikt u op: “eigen kanaal Everhard Zwart”’ en kunt u genieten van zijn orgelspel.

Corona en concert Gert van Hoef

Door Corona hebben het afgelopen seizoen veel van onze activiteiten helaas stilgelegen. Toch kunnen we terugkijken op een aantal mooie momenten. Zo vierden we alweer de 20e verjaardag van onze commissie, en hadden we met gebruik van de digitale mogelijkheden toch nog orgelconcerten. Hieronder het concert dat Gert van der Hoef hield op 4 september 2020. We hopen natuurlijk snel weer ‘echte’ concerten te organiseren. Maar tot die tijd blijven we ons prachtige orgel onder de aandacht brengen met livestreams en andere activiteiten.

Tot ziens in de Immanuelkerk!

Seifert orgel immanuelkerk

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).