Terugblik herdenkingsdienst

"Wat een mooie stijlvolle herdenkingsdienst hadden we vanmorgen met passende Bijbelgedeelten en goed passende liederen, gezongen door een heerlijk koor! Hartelijk dank!"
"Er ging een enorme troost vanuit, ook voor mensen zoals ik die al veel langer hun geliefde missen. Ik was tot tranen toe geroerd."
"Bij ons was de verbinding ditmaal top. Een prachtige dienst en complimenten voor het mooie ingetogen karakter.👍👍"

Zomaar een greep uit de vele positieve reacties die wij als team kregen op de ‘Eeuwigheidszondag’ van dit jaar – de zondag waarop wij alle overledenen van het afgelopen jaar herdenken. Natuurlijk was het een gemis zelf niet aanwezig te kunnen zijn. Tegelijkertijd was het voor velen een verademing om op deze verstilde wijze onze geliefden te herdenken. Fijn ook om dit samen te doen met Koningshof en iona – zoveel van onze leden delen een gezamenlijke kring. Nu hoefde er niet gekozen te worden tussen de een of de andere plek.

Dankbaar waren we ook voor de medewerking van Annemarie Verburg en het projectkoor, dat uit leden van beide wijken bestond. Hun zang maakten deze viering compleet.

De volgende morgen

De volgende morgen was de stilteruimte open voor iedereen die alsnog een kaars wilde aansteken of de naam van een geliefde op wilde schrijven. Mienke Francois maakte alweer voor het tiende (!) jaar het bloemstuk voor deze viering, waarin alle namen verwerkt worden. Dit keer konden mensen ook zelf namen bijschrijven op de rollen.

Van deze mogelijkheid werd ruimschoots gebruik gemaakt. Tussen 9 en 12 staken ruim 50 mensen daar een kaars aan.

Het was anders dan andere jaren, maar we kunnen terugkijken op een waardige, betrokken en warme herdenking van hen die ons ontvallen zijn. Voor ons als team voelde het als meer dan ‘roeien met de riemen die je hebt’, maar ontdekten we gaandeweg waardevolle nieuwe vormen. Wie weet welke ervaringen we mee nemen naar volgend jaar!

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten

algemeen

Inzameling Voedselbank 19 dec.

Maassluis-breed wordt op zaterdag 19 december 2020 goederen ingezameld voor de Voedselbank. (Samenwerking Buurtpreventie Maassluis, Kerken, Voedselbank) Algemene Verzamelpunten en bij de Immanuelkerk (11:00 –

Lees verder...
algemeen

Kerstnachtdienst 2020

Als er één dienst is waarin de pijn van de Covid-19 situatie voelbaar moet zijn, is het deze dienst wel. Onmogelijk maar waar: we zullen

Lees verder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).