Wijkontmoeting Steendijkpolder groot succes

Het is 19:50. Langzaam druppelen de eerste gasten binnen. Geen QR-code meer nodig, de mondkapjes blijven af. Met ruim 40 bezoekers zitten we gewoon knus naast elkaar. Vanavond voelt het echt even na corona.

En dat is ook het thema van de avond: ‘Over Leven Na Corona’. Dominee Pim opent de avond met het lezen van het verhaal van de verlamde aan Betzata (Joh 5). Over hoe we elkaar nodig hebben om beter te worden, elkaar naar het water te dragen, maar ook over de hoop dat wanneer Jezus komt het zomaar ineens anders kan zijn allemaal.

Vervolgens gaan we in gesprek over ‘leuke dingen van Corona’. Neem het uitbundig iedereen moeten zoenen op feestjes: heerlijk dat dat niet meer hoeft. Ook prijzen we de creativiteit die ontstond en het verlies van de collectezak. Maar corona bracht ook verdriet: polarisatie, het sluiten van verzorgingshuizen met alle emotionele schade van dien. Al met al zijn we blij deze tijd achter ons te mogen laten. Sommige zaken zullen we missen, andere dingen ‘als kiespijn’. Ondanks de lijdenstijd bleven na het programma veel mensen hangen voor een drankje, waardoor het echt een gevulde en gezellige avond werd.

Onder aan de streep was het een avond om dankbaar voor te zijn. Wat heerlijk om weer zo fysiek en betrokken samen te komen in de vertrouwde omgeving van het Atrium. Dank aan Bob en alle collega’s voor de gastvrijheid!

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten

algemeen

Projectinfo PGM 3.0

Het huishoudboekje van de Protestantse Gemeente Maassluis is voor de nabije toekomst niet op orde. De inkomsten dalen en de uitgaven stijgen. We kunnen er

Lees verder...

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).