PKN Maassluis

Kom kijken

Kom kijken

Als kerk zijn we trots op onze gebouwen, en laten ze dan ook graag aan je zien. In de Groote Kerk zijn rondleidingen, en in de Immanuelkerk zijn we ruimere openingstijden aan het onderzoeken om ons kerkgebouw beschikbaar te maken voor toeristen en de Maassluisse bevolking. 

Rondleidingen en openstelling Groote Kerk

Vanaf 1 juli 2023 t/m 30 september 2023 is de Groote Kerk voor bezoek geopend op de vrijdag en de zaterdag van 11.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud en instandhouding van de Groote Kerk wordt bijzonder op prijs gesteld. Dat de kerk open is voor bezoek wordt nu zichtbaar gemaakt door de plaatsing van zgn. ‘banners o.a. bij de kerk zelf.

Voor de bezoekers is een folder beschikbaar dat een beknopt overzicht geeft over de geschiedenis van de bouw van de kerk en een korte beschrijving van het interieur. Deze folder is hieronder te downloaden:

For foreign visitors, we have several translations available at the building. (DU-ENG-FR)

Organist Jaap Kroonenburg verzorgt orgelrondleidingen. Hierbij vertelt hij het één en ander over het orgel en laat hij het orgel horen. De opbrengsten zijn voor het onderhoudsfonds van het Garrels-orgel. Neem voor meer informatie contact op.

Torenbeklimming Groote Kerk

In het zomerseizoen is een aantal keren op zaterdag de mogelijkheid aanwezig om de toren te beklimmen Maassluis kan dan van bovenaf worden bewonderd en gefotografeerd op de torentrans. Voor 2023 zijn de data nog niet bekend, zodra dit wel het geval is vind u ze hier terug.

Buiten bovengenoemde periode is het mogelijk om op afspraak de kerk te bezoeken en/of de toren te beklimmen, al dan niet in combinatie met een stadswandeling in Maassluis met of zonder gids. Informeer naar de mogelijkheden via Piet Bouterse: E: p.bouterse@caiway.nl of M: 06-51099422.

Immanuelkerk: Kerk aan de Markt en Stilteruimte

Afgelopen seizoen is er proefgedraaid met een openstelling van de Immanuelkerk op de vrijdagen tijdens de markt. Binnenkort zal de weekmarkt van Maassluis verplaatst worden naar het Marelplein. In samenwerking met de Bethelkerk (CGK) is op die dagen het kerkgebouw om de week geopend. Iedereen is op die momenten van harte welkom om binnen te komen voor verstilling, gesprek of een bakje koffie. De vrijwilligers vertellen je graag meer over ons gebouw maar ook over het leven van onze gemeenschap. 

Daarnaast zijn we er trots op dat de Immanuelkerk uitgebreid is met een stilteruimte vanaf januari 2020 geopend is voor publiek. Deze ruimte is ingericht als bezinnings en verstillingsruimte, en zal naar verwachting dagelijks geopend zijn tussen 10 uur en 16 uur. Deze Stilteruimte is te vinden aan de rechterzijde van de hoofdingang.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).