PKN Maassluis

Orgels

Garrelsorgel Groote Kerk

Het monumentale Garrelsorgel, in 1732 gebouwd door de beroemde orgelbouwer Rudolf Garrels, is een geschenk van een rijke Maassluise reder, Govert van Wijn. Op de 90ste verjaardag van de schenker, 4 december 1732, werd het orgel overgedragen aan de kerkgemeenschap.

Sinds 1984 is Jaap Kroonenburg de vaste bespeler van het orgel als de opvolger van Feike Asma. Hij verzorgt ook orgelrondleidingen. Hierbij vertelt hij het één en ander over het orgel en laat hij het orgel horen. De opbrengsten zijn voor het onderhoudsfonds van het Garrelsorgel. Neem voor meer informatie contact op.

Seifertorgel Immanuelkerk

In november 1953 is aan de firma Romanus Seifert & Sohn te Kevelaer (Duitsland) opdracht gegeven voor de bouw van dit orgel, dat in 2002 gerenoveerd en uitgebreid is. Het is een veelzijdig instrument en geschikt voor diverse soorten orgelmuziek, Barok, Romantiek enz.

Orgelcommissies OGK en OCI

Onze kerk kent ook twee orgelcommissies, die zorgen dat de muzikale kracht van onze orgels maximaal tot hun recht komen.

De orgelcommissie Groote Kerk (OGK) organiseert al geruime tijd ieder jaar een heel aantal orgelconcerten, en een “Open orgeldag” rond het Garrelsorgel. Ook brengt de commissie regelmatig cd-opnamen uit. De opbrengsten van de verschillende activiteiten komen ten goede aan de instandhouding en verbetering van het Garrelsorgel.  

De orgelcommissie Immanuelkerk (OCI) heeft tot doel: ‘het organiseren van orgelconcerten en andere aan het orgel gerelateerde acties rond het Seifertorgel en met de opbrengsten van deze evenementen bij te dragen in het onderhoud van het instrument.’ Voor meer informatie over de OCI verwijzen we naar hun facebookpagina of volg bovenstaande link naar de OCI pagina’s.

We hopen u te mogen verwelkomen bij een van onze concerten.

Zie www.garrelsorgelmaassluis.nl.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).