PKN Maassluis

Koningshof
Koningshof > Raak betrokken > Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Wist je dat kerken de grootste vrijwilligersorganisatie in Nederland is? Kerkleden zetten zich op allerlei manieren in voor de samenleving. Dat gebeurt uiteraard voor de eigen organisatie. Naast de (paar) betaalde krachten is er de  kerkenraad die het beleid uitzet en de dagelijkse gang van zaken bestuurt.  In de kerkdiensten is een koster actief, een organist, iemand die de beamer bedient, de kinderoppas regelt, de koffie schenkt, ouderen naar de kerk vervoert, zorgt voor mooie bloemen etc.  Op andere dagen worden ouderen en/of zieken bezocht, gespreksgroepen begeleid, activiteiten voor jongeren uitgevoerd, koffieochtenden voor ouderen georganiseerd, administratieve taken gedaan, brieven rondgebracht enz.enz.

Ook maatschappelijk zijn kerkleden vaak bezig. Via de diaconie wordt geld ingezameld voor projecten in binnen- en buitenland. Via de diaconie wordt ook hulp geboden bij de voedselbank of bij de Stichting Present. Kortom er is voor iedereen iets te doen. Neem contact op met de scriba en je hoort bij welke onderdelen nu mensen hard nodig zijn.

Oud Papier Aktie (OPA) Koningshof

Maandelijks wordt oud papier ingezameld.


Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).