Platform van Kerken

Het Platform van kerken is een laagdrempelige samenwerkingsvorm voor alle kerken in Maassluis. Er is een moderamen dat vier vergaderingen per jaar voorbereidt en ook een soort dagelijks bestuur vormt. In de vergaderingen komen vertegenwoordigers van de kerken bij elkaar om allerlei zaken (die alle of veel kerkgemeenten aangaan) te bespreken. Zoals bijvoorbeeld de (winteravond)lezingen, de voorbereiding van de Week van Gebed en de gezamenlijke startdienst en kerstacties. Bovendien is het Platform aanspreekpunt geworden voor de Gemeente en maatschappelijke organisaties.

Vanwege de vele initiatieven en overlappingen op diaconaal terrein is het Diaconaal Platform opgericht. Hierdoor vindt overleg plaats tussen afgevaardigden van de kerken en St. BOOM (schuldhulpmaatje), St. Present, Mantelzorg, Het Noodhulpfonds, Voedselbank, Vluchtelingenhulp e.d.

Tijdens de vergaderingen worden kennis én zorgen gedeeld en gezamenlijk naar oplossingen gezocht voor praktische problemen. Hoe mooi is het dat we elkaar als Maassluise kerken op deze wijze kunnen versterken. Samen kunnen we zoveel meer! Heeft u een vraag of opmerking? We vernemen het graag:

E-mail: platformvk.maassluis@gmail.com en contactpersoon: Marja Sonneveld, secretaris

Nacht van gebed

De jaarlijkse Nacht van Gebed voor de vervolgde christenen is ook dit jaar niet fysiek in één van de kerkgebouwen in  Maassluis.  In plaats daarvan willen we bidders stimuleren om hun huis open te stellen in de nacht van 4 op 5 juni.

Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen, waardoor publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren was. Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens Open Doors weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden. Als interkerkelijk comité Maassluis vinden wij het toch verstandiger om daar nog even mee te wachten. 

De Nacht van Gebed bestaat uit verschillende rondes waarin wordt gebeden. Om je te helpen bij de aanpak, geven we hieronder een voorbeeld. Maar voel je vrij om het anders in te vullen. Bijvoorbeeld door het gebedsblokje te gebruiken rond de maaltijd. Je kan overwegen om binnen de RIVM-richtlijn een aantal mensen bij je thuis uit te nodigen en daarbij het gebedsboekje te gebruiken.

Het gebedsboekje is online te downloaden bij www.opendoors.nl en via https://vimeo.com/showcase/8435516  kunnen de bijbehorende video’s worden bekeken.

Durf jij, durven wij het aan om de handen te vouwen en te bidden voor onze vervolgde broeders en zusters?  Zij weten en voelen zich gesteund en rekenen op ons. Interkerkelijk comité Nacht van Gebed Maassluis.

Petra van der Schee – Marijke van der Wel-  Johan Bruintjes – Mark Libregts – Joost Beijl 

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).