PKN Maassluis

Koningshof
Koningshof > Raak betrokken > Dopen, trouwen en rouwen

Dopen, trouwen en rouwen

Dopen

Als er kinderen of volwassenen gedoopt worden is het feest in de kerk. De doop betekent dat je bij God hoort en deel uitmaakt van de kerkelijke gemeente. Het is immers het teken van Gods liefde en trouw. Dat ouders hun kinderen laten dopen komt het meest voor maar als je als volwassene kiest voor een leven met God kun je ook laten dopen. Het dopen gebeurt bij ons in een kerkdienst door een predikant in Koningshof. Geef je wens om te laten dopen tijd aan bij een van de predikanten of het Kerkelijk bureau. Die neemt contact met je op om verdere afspraken te maken voor een of meerdere gesprekken voor de doop, je eventuele wensen voor de doop en om uitleg te geven over de doop zelf. Bij de doop ontvangen de ouders een doopkaars. Ook wordt een symbolisch duifje met op de achterkant de naam van de dopeling aan de muur van de kerk gehangen. 

Trouwen

Na het sluiten van een burgerlijk huwelijk kan je ook ‘in de kerk trouwen’ . Dat kan op een doordeweekse dag, maar ook tijdens een zondagse kerkdienst. Trouwen in de kerk betekent dat je ook voor God elkaar trouw belooft en een zegen vraagt over de verbintenis. Trouwen in de Kerk kan uiteraard ook voor mensen van hetzelfde geslacht. Via Contact kunnen we je meer informatie geven.

Rouwen

Bij verdrietige momenten in het leven wil de kerk graag nabij zijn. Voor een gesprek kan je contact opnemen met één van de predikanten, kerkelijk werker of uitvaartpastors. Adressen vind u hier

In het geval van overlijden kan een uitvaartplechtigheid in een kerkgebouw plaatsvinden of in een rouwcentrum.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).