PKN Maassluis

Groote Kerk
Groote kerk > Contact > Predikanten

Predikanten

Sinds 10 april 2022 ben ik predikant van de Groote Kerk in Maassluis. Ik ben getrouwd met Liesbeth, samen hebben we drie kinderen, in de leeftijd van 9 tot 17 jaar. Vanaf april ’22 wonen we in Maassluis en genieten van het water en de natuur, het stadje en de ontmoetingen met mensen.

Wat houdt predikant zijn in?

Voor sommigen is dat vragen naar de bekende weg, anderen hebben daar minder beeld bij. Kort gezegd komt het neer op:

  • voorgaan en preken in kerkdiensten;
  • op bezoek gaan bij mensen die daar behoefte aan hebben, vanwege zorg, ziekte, verdriet, spanning of juist omdat er iets te vieren valt;
  • activiteiten vormgeven waarin geleerd wordt, met jong en oud;
  • organisatie en beleid uitstippelen en uitvoeren, samen met de kerkenraad.

 

Kun je het werk van een predikant omschrijven met een beeld?

Voor mij is het beeld van de brug erg aansprekend. In de preek probeer ik een brug te slaan tussen oude teksten en actuele omstandigheden. Op bezoek hoop ik dat er verbinding ontstaat tussen het verhaal van mensen (waar soms veel pijn of verdriet is) en het verhaal van Gods genade (dat helend en verzoenend werkt). Ook het werk in de stad en met mensen heeft iets van bruggenbouwen, samen ontdekken hoe je elkaar en anderen van dienst kunt zijn.

Waarom is dit beeld van de brug zo inspirerend?

Het laat voor mij iets zien van wie God is, bruggenbouwer bij uitstek. Hij zoekt de verbinding met ons. Hij wil met ons op weg. Zelfs al hebben we zelf alle bruggen opgehaald. Meer klassiek gezegd, God zoekt ons op, ondanks of juist vanwege onze zonden en/of de gebrokenheid van ons leven. God zoekt ons op, wie we ook zijn en hoe we er ook aan toe zijn. Jezus is daar het zichtbare bewijs van. Hij kwam naar ons toe, gaf zijn leven voor ons  en nodigt ons uit ons leven met Hem te delen. Als je die uitnodiging aanneemt, zul je merken, dat je leven verandert!

Wil je verder doorpraten of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Per mail: gvwolfswinkel@gmail.com

Per tel: 06-49880882

 

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).