iona > Raak betrokken > Ontmoetingen

Ontmoetingen

Het hebben van sociale contacten draagt bij aan het welzijn van mensen. Dat weten we ook in de kerk! Als kerk helpen we daarom graag mensen met elkaar te verbinden. Vaak is het met andere mensen praten en ervaringen uitwisselen belangrijk om elkaar te kunnen bemoedigen of bij elkaar troost te vinden. Andere ontmoetingen zijn juist weer gericht op het doorbreken van gevoelens van eenzaamheid. Met het project Vier je verjaardag in de kerk staat juist het feestje met elkaar en de gezelligheid centraal. 

We zijn er trots op dat we op zoveel momenten het leven met elkaar delen. Hieronder een (onvolledig) overzicht!

Koffiedrinken

Koffie na de dienst

Elke zondag is er na de kerkdienst koffie of thee. Dan kun je gezellig napraten over de dienst of over iets heel anders. Soms gaan we naar buiten en is er aansluitend aan de kerkdienst een lunch of picknick in het park.

Open Ark

Iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur is er Open Ark. Deze ontmoeting aan de Rembrandtlaan 2 is een initiatief van zes verschillende christelijke kerken in Maassluis.
Je bent daar in de gelegenheid om een kopje koffie te drinken, elkaar te ontmoeten en contacten te leggen. Om elkaar te ontdekken, te leren kennen en voor elkaar iets te gaan betekenen. Of gewoon een kopje koffie drinken in een omgeving waar blijdschap heerst. Je bent altijd welkom en je hoeft hiervoor geen lid te zijn van een kerk.

Verjaardagsontmoetingen

Vier keer per jaar worden alle 75+ kerkgemeenteleden persoonlijk uitgenodigd om hun verjaardag in een gezellige ruimte in de Immanuëlkerk te vieren.

SODA-maaltijden

We organiseren regelmatig ‘samen op de aarde’ (SODA)-maaltijden. Dat gebeurt al sinds 2002! Iedereen is welkom voor dit gezellige samenzijn. Er is veel belangstelling voor deze fijne ontmoetingen met goede gesprekken en lekker eten.

Bootreisje

Er wordt jaarlijks, in augustus, een bootreisje georganiseerd voor de ouderen van onze gemeente. Samen verkennen we de Vlieten en het waterrijke Westland. Genieten van elkaar, de prachtige natuur (en natuurlijk bitterballen!)

SONY DSC

Ontmoeten op de grens

Het is eigen aan de kerk om niet alleen elkaar te willen ontmoeten, maar je ook te verbinden aan mensen die maatschappelijk verder van je afstaan.

Jaarlijks organiseert de diaconie meerdere ‘paraplubijeenkomsten’ in de Immanuëlkerk en ook een Tafel van Hoop, een bijeenkomst waarin samen met vluchtelingenvrouwen wordt gekookt. Als wijkgemeente ondersteunen wij de Langste tafel Maassluis waarbij mensen van alle leeftijden, culturen en geloven elkaar ontmoeten en samen van een heerlijke lunch genieten. Ook zijn er bijeenkomsten op een doordeweekse dag waarop gezongen wordt in de kerk rond een thema zoals Kerstzingen (laatste keer “Op zoek naar Vrede”) of Paaszingen. 

De diepte in

Waar neem je nog de tijd om rustig met elkaar na te denken over maatschappelijke, religieuze of existentiële thema’s? Ook voor wie op zoek is naar diepgang en verbinding staat de kerk wagenwijd open.

Bijbel opengeslagen koffie

Rouwverwerkingsgroep

Er is niets zo erg als alleen komen te staan met je verdriet. We vinden het belangrijk dat je juist op momenten van rouw leert om je gevoel te delen. Daarom is er elk jaar een groep ‘rouwverwerking’. Interesse? Neem contact op met ds. Chris Schreuder, hij vertelt je er graag meer over.

Andere thema’s

Het komt geregeld voor dat een bepaald onderwerp erom vraagt besproken te worden. Misschien heb je ook wel een onderwerp waar je graag eens over zou doorpraten. Laat het ons weten, dan kijken we graag of er animo is om over dat thema met elkaar in gesprek te gaan!

Kringen

Vind je het mooi om langduriger in een kleine groep met anderen op te trekken en het leven te delen? Dan zijn onze kringen echt iets voor jou. Meer weten? Klik dan op de onderstaande knop.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).