iona > Actueel > Komende zondag

Komende zondag

Hier vind u alle informatie over komende zondag.

Zondag 28 mei is er een gezamenlijke dienst van Koningshof en iona om 9.30 uur, vanaf 9.15 uur samenzang. De voorganger is ds. Chris Schreuder.

Wij lezen op deze Pinksterzondag Ezechiël 11: 17-20, Handelingen 2: 1-11 en Johannes 14: 23-29. Het gaat over het doorbreken van grenzen. De profetenlezing bepaalt ons bij de vereniging van het volk Israël vanuit de verstrooiing maar ook bij de vereniging van mensenharten tot de bereidheid om in Gods wegen te wandelen. Handelingen 2, het Pinksterverhaal, bepaalt ons erbij hoe taalgrenzen overwonnen worden. En in de evangelielezing gaat het over de inwoning van God door zijn Geest in mensen. Dichterbij kan God niet komen. Soms hoor je mensen zeggen dat Pinksteren zo abstract is. Maar concreter dan door Pinksteren kan het niet worden! Wij hopen op en zien uit naar een feestelijke dienst. Het feestelijke karakter wordt onderstreept door de medewerking van Annemarie Verburg. Wij beginnen om 9.15 uur al met het zingen van enkele Pinksterliederen. Deze dienst is voorbereid door een aantal leden van het Liturgisch Team.

Ds. Chris Schreuder

De dienst is live of achteraf te volgen via bovenstaande knoppen. Ook kun je hier online je bijdrage geven voor de collecte van deze zondag. We wensen je een goede zondag toe!

Koffiedrinken

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).