iona > Actueel > Komende zondag

Komende zondag

Hier vind u alle informatie over komende zondag.

Zondag 1 augustus gaat om 9:30 uur ds. Geb van Doornik voor in een gezamenlijke online dienst.


Bij de ochtenddienst van zondag 1 augustus

De evangelielezing voor deze zondag is Marcus 7, 1- 23. Oppervlakkig gelezen lijkt dat één verhaal, maar dat is het niet. Wie goed leest, zal zien dat het om twee verhalen gaat die Marcus bij elkaar heeft gezet. De breuk ligt bij vers 14. Daar roept Jezus ‘allen’ bij zich, terwijl het in het eerste stuk gaat over een gesprek met de Farizeeën en schriftgeleerden. En bovendien: het eerste deel gaat over het eten met ongewassen handen, terwijl het tweede deel gaat over spijzen die rein of onrein zijn, en dat is toch echt iets anders. Omdat ik maar één ding tegelijk kan, zal ik mij beperken tot het eerste deel, vers 1- 13. Opmerkelijk genoeg staat daar vijf keer het woord ‘overlevering’, een woord dat verder niet bij Marcus voorkomt. Hoe ga je om met de traditie? Daarover gaat het gesprek tussen Jezus en die schriftgeleerden, maar het lijkt mij een vraag die ons nog steeds te denken kan geven. 

Geb van Doornik

Deze dienst wordt zowel via Youtube als Kerkomroep live gestreamd. Daarnaast is het weer mogelijk om ‘live’ aanwezig te zijn in het kerkgebouw. Aanmelden gebeurt via onderstaande knop. Via het formulier kunt u voor de hele maand aangeven welke zondag u aanwezig hoopt te zijn.

De dienst is live of achteraf te volgen via bovenstaande knoppen. Ook kun je hier online je bijdrage geven voor de collecte van deze zondag. We wensen je een goede zondag toe!

Koffiedrinken

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).