Welkom bij wijkgemeente Koningshof!

 

Wijkgemeente Koningshof is de wijkgemeente van Maassluis West. Koningshof bestaat uit zo'n 1800 leden en één kerkzaal. De gemeente komt wekelijks bij elkaar op zondagmorgen in wijkcentrum Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis. De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

Nieuwsberichten voor februari 2018

 

De Matteus Passie

Zaterdag 24 maart om 20.00 uur in de Groote kerk.Uitvoering door Sharon Kips, Job Hubatka, Jan Rot en Tango Extremo. Kaarten verkrijgbaar via theater Koningshof

De Matteus Passie vertolkt in een moderne bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Jan Rot vertelt op zijn indringende wijze het passie verhaal in de rol van de evangelist, in de Nederlandse hertaling van zijn hand. De zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de recitatieven en aria’s voor hun rekening. De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken. Nu is er de kans voor Maassluis om in de prachtige Groote kerk deze bijzondere versie van de Matteus mee te maken.

Nieuwe gesprekskring - Als een lopend vuur

In 2017 was het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon met de stellingname van Maarten Luther. Protestanten zijn er nog steeds. Maar wil het protestantse geloof tegenwoordig zeggen? Waar staat het voor?
In het boekje 'Als een lopend vuur' komen 12 stellingen aan bod die op deze vragen ingaan. Het gaat daarbij over de protestantse kijk op de Bijbel, maar ook over de rol van vrouwen in de Reformatie, over vrij en vrolijk geloven, maar ook over hoe hoog de lat ligt, over protestants zingen en over protestantse levenskunst en de invloed van protestantisme op de samenleving en economie. Uiteraard komt ook de verhouding tussen Reformatie en Rome in onze tijd aan de orde.
 
Op 19 februari begint een groep waarin we het gesprek met elkaar aan gaan aan de hand van dit boekje. Per keer staat een hoofdstuk centraal. De bedoeling is dat we eens in de 4 tot 6 weken bij elkaar komen. Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers. Aanmelden kan bij Nel Wilkes (wilkesen@kabelfoon) of Gerrit van Dijk(ds.gvandijk@pknmaassluis.nl)
 

Een inhoudelijk voorproefje van de dienst vind je hier enkele dagen vooraf. Hier vind je de orde van dienst voor de komende viering. Recente kerkdiensten in Koningshof kun je hier naluisteren.

Locatie

De kerkdiensten van wijkgemeente Koningshof vinden plaats in multifunctioneel centrum Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis. De overige activiteiten vinden plaats op verschillende locaties: in de Immanuelkerk (wijkgemeente Iona), in andere (kerk)gebouwen in Maassluis West, of bij de mensen thuis.

Laatst gewijzigd op 22 maart 2018.