PKN Maassluis

PGM 3.0 Een (t)huis voor de toekomst

Binnen de Protestantse Gemeente van Maassluis denken we na over de toekomst van onze kerkgebouwen daarom ook over de toekomst van onze gemeente. Dit project  hebben we de naam PGM 3.0 gegeven.
In mei/juni  2022 is er een informatiefolder verspreid onder de leden van de drie wijkgemeentes:


Klik hier om de informatiefolder te bekijken

Ondertussen zijn drie wijkwerkgroepen aan de slag gegaan om in de eigen wijkgemeente te achterhalen hoe men in de toekomst gemeente wil zijn. De wijkwerkgroepen vormen, samen met projectleider Jan Boer van Kerkvitaal, het projectteam PGM 3.0.

Gemeenteavond 18 oktober 2022

Op 18 oktober is er een gemeenteavond geweest in de Immanuelkerk en zijn, naast de oogst uit de wijkgemeenten,  diverse scenario’s en criteria gedeeld.


Overzicht van scenario’s


Criteria voor de afweging


Presentaties 18 oktober


Reacties gemeenteleden

Pizza en Zo – 27 januari 2023

Om ook de jongeren bij dit proces te betrekken is er op vrijdag 27 januari een Pizza avond geweest. Tijdens het eten zijn er een aantal vragen doorlopen waarvan we de uitkomsten hebben samengevat in een kort verslag.


Uitkomsten Pizza en zo

Gemeenteavond 21 februari 2023

Op de gemeenteavond globaal is aangegeven dat de optie voor verduurzaming en aanpassing van de Immanuëlkerk zoals die nu is voorzien een paar miljoen zou kosten. Daarbij gaat de kerkvloer naar een nieuw gebouwde eerste verdieping en zal op de begane grond de benodigde zaalruimte worden gecreëerd.
Een optie voor de Groote Kerk is om de begane grond opnieuw in te richten en zaalruimtes op de eerste verdieping te creëren.
Door middel van een enquête kon er gereageerd worden. 


Presentatie van 21 februari

Gemeenteavond 18 april:

Gemeenteavond presentatie en bespreking conceptadvies van het projectteam.


Presentatie Gemeenteavond 18/4 PDF

Gemeenteavond 14 juni:

Gemeenteavond ‘kennen en horen’ (voorgenomen) besluit van de Algemene Kerkenraad


Presentatie Gemeenteavond 14/6 PDF

Gemeenteavond 11 december:

Hieronder vind je de presentatie welke is gehouden op de gemeenteavond van 11 december 2023.


Presentatie Gemeenteavond 11/12/23

De algemene kerkenraad heeft in de vergadering van 14 december een besluit genomen over de keuze van de kerkelijke gebouwen. Hieronder lees je de samenvatting.

 

Besluit Algemene Kerkenraad 14/12/23

Op maandag 26 februari zal er een bijpraat-avond worden gehouden over de kerkgebouwen. Deze avond vindt plaats in de Immanuëlkerk en begint om 19.30 uur. U/jullie zijn van harte welkom! Onderstaand het bericht hierover, zoals gepubliceerd in de Kerkwijzer.

De presentatie, zoals gehouden op de bijpraat-avond op 26 februari kan met de onderstaande link worden gedownload.

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).