PGM 3.0 Een (t)huis voor de toekomst

Binnen de Protestantse Gemeente van Maassluis denken we na over de toekomst van onze kerkgebouwen daarom ook over de toekomst van onze gemeente. Dit project  hebben we de naam PGM 3.0 gegeven.
In mei/juni  2022 is er een informatiefolder verspreid onder de leden van de drie wijkgemeentes:


Klik hier om de informatiefolder te bekijken

Ondertussen zijn drie wijkwerkgroepen aan de slag gegaan om in de eigen wijkgemeente te achterhalen hoe men in de toekomst gemeente wil zijn. De wijkwerkgroepen vormen, samen met projectleider Jan Boer van Kerkvitaal, het projectteam PGM 3.0.

Gemeenteavond 18 oktober 2022

Op 18 oktober is er een gemeenteavond geweest in de Immanuelkerk en zijn, naast de oogst uit de wijkgemeenten,  diverse scenario’s en criteria gedeeld.


Overzicht van scenario’s


Criteria voor de afweging


Presentaties 18 oktober


Reacties gemeenteleden

Pizza en Zo – 27 januari 2023

Om ook de jongeren bij dit proces te betrekken is er op vrijdag 27 januari een Pizza avond geweest. Tijdens het eten zijn er een aantal vragen doorlopen waarvan we de uitkomsten hebben samengevat in een kort verslag.


Uitkomsten Pizza en zo

20230127_174104
20230127_175311
20230127_175320

Vorige
Volgende

Gemeenteavond 21 februari 2023

Op de gemeenteavond globaal is aangegeven dat de optie voor verduurzaming en aanpassing van de Immanuëlkerk zoals die nu is voorzien een paar miljoen zou kosten. Daarbij gaat de kerkvloer naar een nieuw gebouwde eerste verdieping en zal op de begane grond de benodigde zaalruimte worden gecreëerd.
Een optie voor de Groote Kerk is om de begane grond opnieuw in te richten en zaalruimtes op de eerste verdieping te creëren.
Door middel van een enquête kon er gereageerd worden. 


Presentatie van 21 februari

Volgende bijeenkomsten:

18 april 2023
Gemeenteavond presentatie en bespreking conceptadvies van het projectteam.

Uitnodiging gemeenteavond 18/4/23


14 juni 2023
Gemeenteavond ‘kennen en horen’ (voorgenomen) besluit van de Algemene Kerkenraad

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Altijd op de hoogte! Via nieuwsbrief ‘de Kerkwijzer‘ informeren we je graag, zowel digitaal* als op papier*.  In de Groote Kerk is ook de ‘Zondagsbrief’ beschikbaar, met wijknieuws. Interesse? Meld je hieronder aan, dan nemen we contact met je op.
(* voor dit abonnement wordt een kleine bijdrage gevraagd).